Stjerneadvokat giver smæk til Lars Løkke: "Foruroligende"

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Stjerneadvokat går i kødet på statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter en opdatering på Twitter om overfaldet på justitsminister Søren Pape Poulsens (K) kæreste.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) beklagede torsdag aften på sin Twitter-konto, at justitsminister Søren Pape Poulsens (K) kæreste, Josue Vasquez, angiveligt er blevet slået ned i København på grund af sin homoseksualitet.

Men det er at gå langt over stregen at forudsætte, at der ligger et hadmotiv bag forbrydelsen – især når den formodede gerningsmand, en 34-årig slovakisk turist, endnu ikke er dømt for noget.

Det mener forsvarsadvokaten Mette Grith-Stage. Til BT siger hun:

- Det er udmærket, at statsministeren udtrykker sin sympati, men set i lyset af, at den sigtede nægter sig skyldig, er det uhensigtsmæssigt og upassende, at statsministeren kommer med en udtalelse, hvor han forudsætter at den sigtede er skyldig. Hvis man ser det fra den sigtedes synspunkt, er det ret foruroligende, at Danmarks statsminister har udtalt sig om, at det nok har fundet sted. 

Det er denne Løkke-opdatering, stjerneadvokaten er blevet fortørnet over:

Slovaken, der er i Danmark for at se VM i ishockey, nægter sig skyldig. Han er fængslet for vold frem til den 30. maj. Københavns Politi efterforsker sagen.

Ifølge sigtelsen skulle den 34-årige slovak have råbt ’I dont like homos’ (Jeg kan ikke lide homoseksuelle, red.) efter justitsministerens kæreste.