Sov bedre om natten - køb den rigtige seng

Vi opholder os i vores seng i cirka en tredjedel af vores liv, og det er derfor utrolig vigtigt at købe den helt rette seng.

Hvis du sover i en seng af lidt ældre dato, det vil sige mere end 10 år gammel, eller hvis du ikke føler dig udhvilet eller måske endda har ondt om morgenen, så er det sikkert tid til at investere i en ny seng. De mange timer vi bruger i vores seng påvirker hele vores liv, og det er derfor ekstra vigtigt at investere i en god seng. Her er nogle af de ting du kan bruge som tommelfingerregel, når du køber seng.

Hvilken krop har du - ikke alle har brug for den samme seng

Vores kroppe er forskellige, og det er derfor ikke lige sådan til at kåre den bedste seng for alle. Når du skal vælge den bedste seng for dig og din krop, så skal du starte med at stille dig på vægten (hvis du ikke allerede kender din vægt). Som udgangspunkt skal folk med en vægt på under 75 kilo vælge en seng med pocket fjedre og medium fasthed. Hvis du har en vægt på mellem 75 kilo og 95 kilo, så vil det rette valg være pocket fjedre med en fast fasthed, og hvis du vejer omkring de 100 kg eller mere, så bør du gå efter en seng med multipocket fjedre og fast fasthed.

Hvis du er en af de mange danskere som har lidt ondt i kroppen, når de står op om morgenen, så er det ekstra vigtigt at købe en god seng. Her er det smart at gå efter senge med ekstra støtte, og her skal du kigge efter hvad madrassen er polstret med. En god latex-polstring kan give en rigtig god effekt.

Igen kan enkelte lidelser også være grunden til at vælge en elevationsseng. Dette kan f.eks. være hvis du lider af vand i benene eller hvis du har en tendens til at snorke om natten. Ved at kunne hæve fodenden vil mange med uro i benene kunne forbedre deres søvn betragteligt.

Valg af boxmadras, kontinental eller elevationsseng

Vi har i Danmark været utroligt glade for en god boxmadras, men kontinentalsenge og elevationssenge tager i højere og højere grad over, da vi med et ekstra lag madras får en mere luksuriøs oplevelse og bedre søvn. Har du brug for en god billig seng, til f.eks. et gæsteværelse, så kan boxmadrassen være et super valg. Men ellers kan det godt svare sig at give lidt ekstra for en virkelig lækker kontinental eller elevation. Her er det vigtigt at du sørger for at alle tre lag madras er af den rette kvalitet, da den ekstra madras ellers ikke vil hjælpe dig meget. Et generelt tip er at holde sig fra madrasser som er polstret med den billigste type af skum (purskum, koldskum el. polyetherskum).

www.Seng.nu kan du læse mere om hvordan du vælger den rigtige boxmadras, kontinentalseng eller elevationsseng. Vil du gerne læse mere om hvilke fordele der er ved at vælge en elevationsseng, og den luksus den kan give dig, hvis du f.eks. godt kan lide at læse eller se tv i sengen, så kan du gøre det her.

Ovenstående indhold er sponsoreret