Sidste år var Lukas lige ved at gå glip knap 48.000 kr. i fradrag bl.a. pga. de ændringer Corona har medført til danskernes skattefradrag. De samme udfordringer gør sig gældende i år, så der er ekstra god grund til at tjekke sine fradrag.
D. 14. marts lander årsopgørelsen og danskerne får enten lidt ekstra penge eller en skatteregning. I disse år med Corona skal man være ekstra opmærksom for at sikre sig at ende i den førstnævnte kategori.
Direktør i firmaet TaxHelper, Aske Buemann, kan se, at det særligt er det manuelle kørselsfradrag, som danskerne har svært ved, men bl.a. også det faktum at mere end 250.000 danskere har handlet bolig i 2021, hvilket giver ret til fradrag.
- Kørselsfradraget er særligt vigtigt igen i år, fordi det ikke indberettes automatisk af SKAT, som man ellers er vant til. Dermed kan mange danskere åbne op for en ubehagelig overraskelse når årsopgørelsen lander. Sidste år var det lige under 1 mio. danskere, der fik en regning fra SKAT, fortæller Aske til Avisen.dk
Hans firma har bygget en platform, der hjælper danskerne med at få alle de fradrag, de har ret til. Sidste år indberettede de fradrag for mere end 60 milo kr., og Lukas er ikke den eneste, der er gået glip af store beløb. En fjerdedel af alle der får hjælp af TaxHelper, er gået glip af over 20.000 kr. i fradrag.
Vendte skattesmæk med fradrag på 48.000 kr.
Føromtalte Lukas Karlsson stod til at skulle betale omkring 8.000 kr. tilbage i skat. Og som resten af de lige under 1 mil. danskere med restskat gik han igang med indbetalingen. Han faldt over platformen, der kort tid efter havde fundet fradrag for 48.000 kr. for primært kørselsfradrag.
Lukas fik også gennemgået sine fradrag helt tilbage fra 2017 med TaxHelper, og det førte i alt til oversete fradrag på små 78.000 kr. på tværs af de 4 skatteår.
Skattefradrag er meget påvirket af Corona
Særligt kørselsfradraget har været et omtalt emne både sidste år og i år. SKAT har nemlig ikke overført fradraget automatisk, så det har været op til hver af de 1,2 mil. borgere at indberette sit fradrag korrekt. TaxHelper har lavet en undersøgelse, der viser at hele 38% af borgerne stadig ikke er opmærksomme på at man selv skal angive fradraget på årsopgørelsen for 2021.
I 2021 har lysten til at skifte bolig været særdeles stor, således er over en kvart million boligejere skiftet bolig ifl. tal fra Boligsiden. I den sammenhæng skal man være særligt opmærksom på de gebyrer, man betaler til sin bank og realkreditinstitut, for der kan nemlig være flere tusinde kroner at hente i fradrag. Det er gebyrer som ‘garantiprovision’ og ‘differencerenter’, som folk selv skal indberette, hvor fradragene kan være op til 20.000 kr.
Byggeindustrien har været glohed under corona, hvor alle har haft mere tid til at renovere boligen og udnytte det 31.300 kr. højere fradrag i 2021. Derfor er det vigtigt at man husker at få alle regningerne med, når maks beløbet er blevet hævet så væsentligt.
Fakta om SKAT:
* 900.000 danskere fik en samlet restskat på 7,1 mia. kr. i 2020
* I Danmark varierer trækprocenten i 2018 fra 37% til 53% alt afhængig af, om man betaler top- eller bundskat, og om man er medlem af folkekirken og altså betaler kirkeskat.
* Statens udgifter betales primært med skattepenge fra private og firmaer, moms, afgifter og overførsler fra kommuner. Finansloven er en lov, der bestemmer, hvor mange penge staten skal bruge på for eksempel Kongehuset, Forsvaret, sundhed og skoler. ... Langt de fleste skattepenge går til social beskyttelse.
* Statsbudgettet i 2020 var på 1.428 milliarder kroner.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.