Det er ikke bare Basim, der knokler forud for Eurovision Song Contest 2014 i København.
Forberedelserne til det internationale Melodi Grand Prix involverer et kæmpe mandskab - og det sætter spot på løn- og arbejdsvilkår i en række brancher, som normalt undgår rampelyset.
For eksempel har ingen af de fire stagehand-firmaer, som DR har hyret, tegnet overenskomst.
Stagehands er typisk unge mennesker ansat på vikar-lignende vilkår, som slæber udstyr og knokler med opsætning af scener.
Det fik i forrige uge stilladsarbejdere til at blokere indkørslen til B&W's gamle skibshaller på Refshaleøen, hvor Eurovision skal afholdes.
"Det er fuldstændig uacceptabelt. DR har selv overenskomst. Jeg kan ikke forstå, at de ikke som for eksempel Københavns Kommune som udgangspunkt sørger for, at alle firmaer har ordnede forhold. Så ville der jo ikke være noget at diskutere," siger Olaf Schroeder-Løndorf fra Stilladsarbejdernes Landsklub.
DR kræver ikke overenskomst for underleverandører
DR stiller ingen krav om overenskomstdækning for de mange virksomheder, som er hyret som underleverandører.
"DR har overenskomster, der dækker alle ansatte i DR. DRs pejlemærke er, at vi skal være upolitiske, og DR stiller derfor ikke krav om at virksomheder, vi indgår aftaler med, skal have overenskomster," siger Jacob Faarvang, der er presseansvarlig hos DR for Eurovision Song Contest 2014.
3F har løbende presset på for at at sikre ordnede forhold for medarbejdere i forbindelse med Eurovision, som arrangeres i samarbejde mellem Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderfull Copenhagen, Refshaleøens Ejendomsselskab og DR.
Fagforeningen forhandler fortsat med de involverede stagehands-firmaer, som DR har ansvaret for.
"Det er en branche, hvor man ikke er vant til at snakke med fagforeninger. De er vant til arrangementer, der varer en dag eller to, og så er de væk igen. Men ved Melodi Grand Prix er det svært at gemme sig," siger faglig sekretær Karsten Kristensen fra 3F København.
DR-løn ligger over niveau
Overenskomster er en sjældenhed i showbusiness - og især blandt stagehands, hvor der traditionelt også har floreret mange sorte penge.
Ifølge 3F ligger lønningerne omkring Eurovision dog generelt højere end branchen i øvrigt - hvilket vil sige cirka 130 kroner i timen, men opfylder ikke overenskomstens krav om tillæg for aften og weekendarbejde.
"Vi så da helst, at DR stillede det som et krav, at man skulle have overenskomst. Men vi er i en god dialog, og tror på, at vi finder en løsning," siger Karsten Kristensen.
Nikolaj Tring Christensen er mindre optimistisk. Han er direktør for Mano Crew, der som et af de eneste stagehands-firmaer har tegnet overenskomst med 3F.
"3F er simpelthen de sløveste bananer i hele skuffen. Hvis jeg havde vidst, at de var så langsomme med at få tegnet overenskomster, havde jeg ikke skrevet under. Det var ikke den forventning, vi satte os til forhandlingsbordet med," siger han.
Mano Crew tager 20-30 kroner mere i timen end brancheniveauet, fordi deres ansatte får pension og tillæg.
"Jeg er vant til at blive fravalgt, fordi vi er dyrere. Men når der ikke engang er krav om overenskomst ved en kæmpe prestigebegivenhed som Melodi Grand Prix, hvor har de det så," spørger Nikolaj Tring Christensen retorisk.
150 millioner tv-seere fra Europa kan følge Eurovision Song Contest 2014 den 6., 8., og 10. maj.