SF-profil: Blåt lovforslag fører til kaos i transportbranchen
BLOG - "SF mener ikke, vi skal have søvndrukne chauffører bag rattet, og firmaerne skal ikke spekulere i dårlige arbejdsforhold for de ansatte i konkurrencen om at få ordrer hjem."
Blog

Af Karsten Hønge
Se alle blogindlæg

Om Karsten Hønge

Karsten Hønge er beskæftigelsesordfører for SF. Han udlært tømrersvend og arbejdede i en længere årrække på byggepladser både i Danmark, Norge, Færøerne og Grønland og har i øvrigt rejst jorden rundt flere gange. Han er også tidligere fagforeningsformand gennem 16 år.

I den brede offentlighed blev han kendt under titlen 'Vikaren fra helvede', siden han som stedfortræder i Folketinget pustede liv i SF's kritik af regeringens salg af Dong-aktier til Goldman Sachs. Karsten vil især skrive om vilkårene på arbejdsmarkedet – altid med udgangspunkt i dem, som har mindst.

SOCIAL DUMPING - MED STATSGARANTI. Højrefløjen arbejder i disse uger på at slå bunden ud af en del af transportbranchen. Med et nyt lovforslag bliver der indført kaos og fri liberalistisk leg i stedet for de nuværende ordnede forhold i godskørselsloven. Lønningerne vil blive banket nedad, førerhusene åbnes for endnu flere lavtlønnede østarbejdere, og trafiksikkerheden vil lide skade.

SF mener ikke, vi skal have søvndrukne chauffører bag rattet, og firmaerne skal ikke spekulere i dårlige arbejdsforhold for de ansatte i konkurrencen om at få ordrer hjem.

AF HENSYN TIL TRAFIKSIKKERHEDEN og for at have fair konkurrence har vi siden 1973 reguleret forholdene for chauffører, der kører med gods, bus og taxa. Denne lov vil regeringen med støtte fra resten af højrefløjen nu forringe. Dansk Folkeparti træder vande, og prøver den ene dag at sige en ting men i praksis gøre noget andet dagen efter.

Mange gange slår DF sig for brystet og råber ud sin støtte til danske jobs og mod social dumping. Med støtte til denne lov gør DF alt det modsatte.

HIDTIL HAR GODSKØRSELSLOVEN BETYDET, at løn og arbejdsforhold skal følge aftalerne i de toneangivende landsdækkende overenskomster. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, kan den enkelte vognmand i fremtiden indgå aftaler med alle mulige mindre grupper af ansatte. Resultatet vil blive overenskomster, som trækkes i en automat i en discountforretning.

Det er ikke kun oppositionen og fagbevægelsen, der råber højt om de ødelæggelser, som denne lov vil føre med sig.

SERIØSE ARBEJDSGIVERE som DTL / Danske Vognmænd har sagt: ”Udfaldet har konsekvenser så langt øjet rækker. Det vil slå bunden ud af markedet, og især selvkørende vognmænd vil blive knust i en nedadgående spiral”.

SF mener, at vi skal forsvare det ordnede regulerede arbejdsmarked med tryghed for de ansatte og med fair vilkår for konkurrence mellem seriøse firmaer.

SF VIL IKKE SPILLE HASSARD med hverken danske jobs, ordnede arbejdsforhold eller trafiksikkerheden.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.