Blogindlæg Poul Erik Skov revser "falske bæredygtige landmænd"
Falske bæredygtige landmænd skader den økologiske tanke og de rigtige økologiske landmænd i Danmark, lyder det fra Poul Erik Skov.

Tidligere Forbundsformand for 3F og SID, bestyrelsesformand forArbejdernes Landsbank og Pension Danmark. Dertil kommer række andre tillidshverv i fagbevægelsen igennem mere end 35 år.

BÆREDYGTIG LANDBRUG har omklamret deres minister så voldsomt, at de står som pennefører for regeringens ”Landbrugspakke”.

Efterhånden som sagen rulles op – og tak for det – viser det sig, at det eneste bæredygtige går på at sikre landmændene en større fortjeneste. Til helvede med miljøet, vi vil have lov til at gøde mere og omdanne bække til gyllekanaler uden randzoner og så videre. Vi skal have lov til at tjene penge, syntes det bæredygtige motto for Bæredygtig Landbrug at være.

At man som ansvarlig minister i den grad sætter vort fælles miljø over styr, i den af Lars Løkke’s bestilte jagt på stemmer til Venstre blandt landmænd, nærmer sig efterhånden det groteske. Jeg tror, Venstre gør regning uden vært. Landmænd har udtalt, at de café latte-drikkende københavnere ikke fatter en pind af, hvad det vil betyde at drive landbrug i Danmark, underforstået – dermed er det ligegyldigt, hvad de mener.

MEN VI er nu rigtig mange danskere, der ikke går på café og drikker cappuccino, og som hver dag både køber økologiske varer og glæder os over, at det er gået fremad med et bedre miljø, som vi kan overlade til vore børnebørn. Vi er også rigtig mange, der bor i hovedstadsområdet, der har vore rødder i Jylland. Og vi vil ikke accepterer det svineri, Bæredygtig Landbrug nu med regeringens velsignelse lægger op til. Jeg er heller ikke i tvivl om, at reel bæredygtighed for landbruget også har en stor plads i hjertet på de mange unge vælgere.

Så nyd jeres stjernestund, for det kommer til at blive eneste gang. I er nemlig ikke i balance med andre end jer selv. Den politiske medvind vil svinde, efterhånden som befolkningen får øjnene op for, hvad det egentlig er, I har søsat. Og ja, der er sikkert nogle landmænd, der vil gå konkurs, såfremt de ikke kan få lov til at ødelægge vores miljø; men skal vort miljø forringes, fordi I lånte for meget i bankerne med afsæt i urealistiske høje jordpriser i de år, hvor jeres største problem var, om i kunne købe den ny Mercedes i den rette farve.

OG DER argumenteres med, at der er landmænd der vil miste job og gård, hvis de ikke får lov. Der er selvfølgelig trist. Det kan jeg dog ikke føle mere for, end I følte tristhed over, at der var så mange tusinde der mistede deres økonomiske livsgrundlag og faldt ud af dagpengesystemet, da dagpengeperioden blev halveret i en tid, hvor der ikke var job at få. I har så mange dollartegn i øjnene, at I ikke kan se, at I i jeres overmod lægger kimen til generel negativ holdning til Dansk Landbrug. Der bliver forhåbentlig sikret et godt og stærk billedmateriale, der om få år kan dokumentere konsekvenserne af det svineri vi kommer til at opleve i naturen. Og vær sikker på, at Dansk Landbrug kommer til at betale regningen. Den bliver større, end det, det vil komme til at koste forbrugerne at lave nye dybere vandboringer efter mere rent drikkevand. I er med regeringens velsignelse gået over stregen, hvilket de kaotiske forhold omkring lovarbejdet og hastværket også signalerer. I er de falske bæredygtige landmænd til stor skade for den økologiske tanke og de rigtige økologiske landmænd i Danmark.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News