Radikal leder: S får ikke vores mandater uden vores politik

Morten Østergaard (tv), der er De Radikales politiske leder, ændrer ikke holdning til, hvem der bør være statsminister af, at Socialdemokratiet ønsker at danne regering alene. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Selv om Socialdemokratiet ikke vil i regering med De Radikale, vil De Radikale stadig kræve en ny politik.

Socialdemokratiet vil efter næste valg forsøge at danne en regering alene, hvis der er et flertal for det. Dermed vil de for første gang siden Anker Jørgensen danne regering uden De Radikale.

Det får Morten Østergaard, De Radikales leder på Christiansborg, til at udstede følgende påmindelse til Socialdemokratiet:

- For mig handler det ikke om poster. Det handler om politik. Man kan ikke vælge vores politik fra og samtidig tælle vores mandater med, siger den radikale leder til Ritzau.

Til TV2 News forsikrer han ligeledes, at der skal en anden politik på bordet, hvis det ender med et rødt flertal efter det kommende folketingsvalg.

- Det er den dårligst skjulte hemmelighed i dansk politik, at Socialdemokratiets udlændingepolitik er til at forveksle med Dansk Folkepartis. Jeg er garanten for, at hvis en regering kommer til magten på vores mandater, kommer der en ny politik. Også på det område.

Adspurgt til hvorvidt det betyder noget for, hvem han ønsker skal være statsminister svarer han:

- Jeg ændrer ikke min position, fordi Socialdemokraterne leger bogstavleg. For mig handler det om, at vi får et andet flertal i Danmark.

- Jeg er garanten for, at vi får en anden politik, siger han.

Til Jyllands-Posten siger Morten Østergaard også, at man ikke kan få De Radikales mandater uden deres politik.

- Hvis hun vil drive politik på DF's værdier, skal hun spørge dem, om de vil gøre hende til statsminister, for en sådan regering vil vi ikke kunne støtte, siger han til avisen.

Han retter også et angreb mod sin tidligere regeringspartnere:

- Socialdemokratiets mærkesag nummer ét, to og tre er at få fingre i statsministerposten. For mig er det ikke nok. Vi skal også have en ny politik, siger han til Jyllands-Posten.

/ritzau/