Administration 

QUIZ: Hvor meget ved du om Roskilde Festival?

Mens Roskilde Festival finder sted, er den på grund af de mange deltagere Danmarks fjerdestørste "by". Årets festival varer fra lørdag den 30. juni til og med lørdag den 7. juli. (Foto: Foto: Torben Christensen/arkiv/Scanpix)

Test din viden om festivalen, der blandt andet har Eminem og Nick Cave & The Bad Seeds på plakaten i år.

Hver sommer siden 1971 har Dyrskuepladsen i Roskilde forvandlet sig til et minisamfund med musik, kultur og fest i centrum.

I år er ingen undtagelse.

Selv om der blev åbnet for campingområderne for flere dage siden, er det først onsdag eftermiddag, at gæsterne får adgang til selve festivalpladsen.

Her kan du teste din viden om Danmarks største musikfestival:

1. Alle festivalens billetter blev solgt. 20.000 endagsbilletter var sat til salg, men hvor mange partoutbilletter (billetter til alle dage) var der?

A: 80.000.

B: 100.000.

C: 120.000.

2. Hvor stor en andel af deltagerne bor i områder som "Clean Out Loud", "Silent and Clean", "Leave No Trace", "Dream City" og "Settle 'N Share", hvor man forpligter sig til eksempelvis at rydde op efter sig selv eller holde ro om natten?

A: Omkring 10 procent.

B: Omkring 25 procent.

C: Omkring 33 procent.

3. KlubRÅ er et område med installationskunst, performances og intimkoncerter. Hvad sættes der blandt andet op i området i år?

A: En kirke af træ til at afholde festivalbryllupper i.

B: En ti meter høj kopi af Donald Trumps mur mod Mexico.

C: En halvanden meter stor model af hjernen, der viser, hvor og hvordan hjernen reagerer på musik.

4. Hvor stor en del af festivalens deltagere i 2017 var i et forhold?

A: 32 procent.

B: 42 procent.

C: 52 procent.

5. Hvilken af disse kunstnere/bands har aldrig optrådt på Roskilde Festival?

A: Robbie Williams.

B: Nirvana.

C: Justin Timberlake.

6. Hvilken fremtrædende person skal holde et oplæg på årets festival?

A: Chelsea Manning, der er tidligere amerikansk soldat og whistleblower. Hun blev fængslet for at have videregivet informationer om USA's krigsførelse i Afghanistan og Irak.

B: Julian Assange, der er australsk tidligere journalist og aktivist. Han står blandt andet bag whistleblowerhjemmesiden WikiLeaks.

C: Megan Twohey, der er journalist ved avisen The New York Times. Hun er en af tre kvinder, der stod bag afsløringen af Harvey Weinsteins formodede seksuelle overgreb, hvilket satte gang i MeToo-bevægelsen.

7. Hvor meget mad er i overskud efter festivalen og doneres derfor til organisationer eller foreninger, som deler det ud til socialt udsatte?

A: Cirka 10 ton.

B: Cirka 25 ton.

C: Cirka 40 ton.

8. Festivalen sætter sammen med en række foreninger og organisationer fokus på grænser, overgreb og vigtigheden af at forstå et nej. Hvordan vil festivalen blandt andet gøre det i år?

A: Ved at vise kortfilm på en storskærm, hvor kendte mennesker fra ind- og udland snakker om emnet, og hvad de har oplevet af problemer i den forbindelse.

B: Med et samtale-kortspil, som kommer med en række sjove, sære eller seriøse scenarier. Spillerne skal tage stilling til, hvordan de ville reagere i situationerne.

C: Med klistermærker, der deles ud og sættes op i befærdede områder. De gør opmærksom på vigtigheden af respekt, forståelse og samtykke.

9. På programmet i år er der musikere fra 36 forskellige lande. Hvor stor en del udgøres af danske kunstnere?

A: Cirka en tredjedel.

B: Cirka en fjerdedel.

C: Cirka en femtedel.

10. Det tager 120 frivillige omkring to uger at bygge området omkring Orange Scene. Hvor lang tid tager det at pille ned igen?

A: Én dag.

B: Fire dage.

C: Otte dage.

Svar: 1A, 2C, 3B, 4C, 5C, 6A, 7B, 8B, 9A, 10B.

Kilde: Roskilde Festival.

/ritzau/
simi jan i grønt outfit smiler til kameraet
Underholdning

Nyt job til

krigskorrespondent

Nyheder

Unge danske skiturister

fester i Østrig

Mand smiler mens han æder en burger
Nyheder

Dagens afstemning:

Har du taget på

under corona?

En smilende Søren Pape ved siden af Mette Frederiksen, som tørrer øjnene
Nyheder

Søren Pape favorit

til statsministerposten

mand står på bjergtop med udsigt over sø
Rejser

Kære turister:

Stop så med at tage

de her billeder

pamela anderson poserer for kameraet
Kendte

Faldt for sin bodyguard:

Gift for sjette gang

bernie sanders med mundbind ved Joe Bidens indsættelsesceremoni
Helt vildt

Sanders-effekten:

Dette foto får folk

til at købe for millioner  

facebook-logo med hånd med tommelfinger op
Nyheder

Facebook tjente

179 milliarder sidste år

Christian Kjær og hans kone Susan Astani på vej til bisættelse med mørk tøj og alvorlige miner.
Kendte

Christian Kjær taler ud

om krise på tv

En smartphone i en hånd. Skærmen lyser klart op.
Helt vildt

Microsoft tager patent:

Chat med de DØDE

En dame ligger med en fjernbetjening og en skål popkorn på en seng. Der er popcorn overalt.
Nyheder

Vi låner film

på bibloteket

som aldrig før 

Et IKEA varehus med en helt tom parkeringsplads.
Livsstil

Kunder raser

over IKEA

Anette Støvelbæk og hendes serie-datter i kostumer. De ser meget overraskede ud,
Film og TV

Chok på Badehotellet

Forskellige blodprøveglas står i en speciel holder.
Nyheder

Dansk kræft-gennembrud:

Kan forudse spredning

Portræt af Anna Ingrisch hun kigger skævt ind i kameraet.
Kendte

TV-vært om 17 år

ældre kærlighed:

Rimelig hardcore

Krimi

Dommer får kritik:

Urimelig opførsel

mod buskontrollør

Støjberg og Pape i folketingssalen
Nyheder

Dagens afstemning:

Hvilken blå statsminister

peger du på?

Et Boeing MAX fly i luften
Rejser

737 MAX flyver

igen i Europa

Biler holder i vejsiden med sne overalt
Krimi

Bilister skøjter rundt

på vejene

Et fly i Beijings lufthavn
Corona

Kvinde idømt et års fængsel

for at skjule coronasymptomer

Et rundt knækbrødspakke og nogle knækbrød på en planke
Mad og drikke

IKEA advarer:

Spis ikke vores knækbrød

Inger Støjberg taler i en mikrofon
Nyheder

OVERBLIK:

Støjberg vildledte Folketinget

- fem centrale pointer

En smadret bil
Krimi

Voldsom ulykke:

Fører stak af og efterlod

kvæstede passagerer

En ung scroller på sin iPhone
Livsstil

Derfor skal du blande dig

i din teenagers økonomi

En død hval på en strand
Dyreliv

400 døde gråhvaler

foruroliger forskere

En ung mand tænder en smøg
Sundhed

Stadigt flere unge

skodder smøgerne

En mand kigger på sin smartphone
Krimi

Sådan undgår du hackere

på din smartphone 

Billede af en tom knagerække i en skole.
Nyheder

De yngste elever

kan måske komme

i skole igen

De fire hovedroller og instruktøren Thomas Vinterberg på den røde løber.
Film og TV

”Druk”-holdet

på druk-kursus

En laborant undersøger en prøve
Nyheder

Verden har rundet

100 millioner smittede

Portræt af Morten Ankerdal. Han kigger direkte ind i kameraet.
Kendte

Sådan fejrer tv-værten

sit kobberbryllup

Et butiks vindue med en seddel om at der er midlertidigt lukket
Nyheder

Dårligt nyt:

Ingen genåbning i

starten af februar

En computerskærm slået op på facebook og en hånd med en tændt smartphone i.
Nyheder

Pas på dette nye

svindelnummer

Billie Ellish fotograferet under en koncert med grønt og sort hår.
Kendte

Superstjerne: Slankepiller

fik mig til at tisse i sengen

Vendoverfladen over det stred, "Estonia" sank.
Nyheder

Journalister i retten for

at krænke gravfreden

Frank Hvam, Mia Lyhne og Casper Christensen til premiere på Klovn-film
Film og TV

Klovn vender tilbage

Ilustration af en corona virus. Det er en lyserød cirkel med små lyseblå gevækster på
Nyheder

Kontakttal stiger - britisk

variant er i vækst

stue i lejlighed med sort-hvidt stribet tæppe på gulvet
Helt vildt

Landets dyreste lejlighed

kan smadre rekorden:

32.000.000 kroner 

jørgen flindt under en paraply
Nyheder

Journalist og medieboss

er død 

skuespilleren og modellen Liz Hurley smiler
Kendte

Sønnen var fotograf:

55-årig stjerne

smider tøjet i sneen

politibil med påskriften politi
Krimi

Mor bortførte

9-årig pige 

Venstres Michael Aastrup Jensen taler i folketingssalen
Nyheder

V-ordfører erkender:

Dubai-tur var

også ferie

Mand testes med lyntest med podning i næsen
Nyheder

Nye tal:

Så effektiv

er lyntesten 

mand sover lur på sofa
Sundhed

Derfor kan en 
eftermiddagslur 
være god for dig

Inger Støjberg interviewes af pressen
Nyheder

Presser Støjberg:

Meld nu ud 

donald trump iført rødt slips knytter næven
Nyheder

Giver ikke op:

Trump åbner kontor

i Florida

døde mink på hylder
Nyheder

En typisk minkavler

får udbetalt over

11 millioner

Snedækket landsskab
Nyheder

Nu bliver det rigtig koldt:

Danmark i dybfryseren

Nyheder

Minkaftale på plads:

Kan koste 19 milliarder

Daniel Agger portræt
Kendte

”Falsk” Daniel Agger anholdt

Nyheder

Premierminister træder tilbage

Mikkel Kryger og Kanya Rørbech foran Lykkehjulet
Film og TV

Stor ændring i Lykkehjulet:

Folk bliver rasende

Rudy Giuliani på talerstolen
Nyheder

Trumps advokat:

Sagsøgt for 8 milliarder!

Hospitalsstue med læger
Nyheder

Over 2000 er nu døde med coronavirus i Danmark

Nyheder

EL-borgmester brændte

Løkke-dukke af: 

Undskyld!

billede af Magasins facade
Nyheder

Magasin er solgt
- 12.000 job i fare

billede af voksen flodhest med unge
Dyreliv

Flodheste truer natur

- nu skal de dø

billede af Keira Knightley
Kendte

Superstjerne: Slut med

sexscener med mænd

Trump forlader Air Force One
Nyheder

Trump hånes efter

ankomst til Florida

billede af Jens Rohde
Nyheder

Jens Rohde dropper Radikale Venstre

skærmdump af video
Corona

Se video: 300 festede - bøder for over 130.000 kroner

billede af politibetjent med armene over kors
Nyheder

I denne uge: Her er politiet ude med bødeblokken

billede af Trump og Fauci
Corona

Fauci forsøgte at forklare Trump: "Nej, nej, nej, nej, nej, nej, nej"

Pelle Peter Jencel og Maria Jencel til DMA uddelingen i efteråret.
Underholdning

DR-værter: Lavede

baby under nedlukning

billede af person som ærgrer sig
Livsstil

Sådan undgår du, at familien slås om arven

billede af Joe Biden
Corona

Biden 
udelukker 
europæere

billedet af Bernie Sanders ved indsættelsesceremonien
Nyheder

Bernies vanter kan sikre millioner til velgørenhed

Portræt af Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine. Bendtner har solbriller på.
Kendte

Bendtner tordner mod

medierne efter indbrud

En politibil i bevægelse.
Krimi

Tyve kørte galt –

med politiet i hælene

billede af Per Zeidler
Krimi

Ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

Den brændende dukke  med statsministerens hoved på.
Krimi

Dukkeafbrændingen:

Tre anholdt - en på fri fod

Politi med vandkanon mod demonstranter
Nyheder

Corona-udgangsforbud

udløser optøjer 

En dame smiler mens hun rører ved sit lange grå hår
Sundhed

Derfor bliver nogen hurtigere

gråhåret end andre

En vaccine dosis trækkes op i en nål. Glasset holdes af en hånd med en blå plastik handske.
Nyheder

Chok på sygehus:

Ansatte snyder

med vaccinekø

Et fly og en grædende kvinde i lufthavnen
Krimi

Nye undersøgelser:

MH370 blev skudt ned

En amerikansk snigskytte i nogle bjerge skyder
Helt vildt

Snigskytte dræber fem terrorister

med ét skud

Nyheder

Uafklaret Støjberg:

Jeg er stadig venstremand 

Melania og Donald Trump den sidste dag på vej op i et fly
Kendte

Rygter florerer:

Skilsmisse på vej

Underholdning

Danmarks yngste prinsesse 

fylder år

Et poolbord
Krimi

15 unge festede ulovligt 

med poolbord og bar i værksted