Populær strand og 85 år gammel badeanstalt lukker i syv måneder

Underholdning
En ny bro og nye saunaer er blandt de faciliteter, som som de mange badende får glæde af. (Foto: Foto: Martin Ballund/Ritzau Scanpix (arkiv))

Badefaciliteter skal renoveres ved populær strand i Aarhus.

Der bliver ikke noget med en tur i bølgen henover sommeren for de 9.500 medlemmer af den lukkede badeperle Den Permante Badeanstalt i Riis Skov i Aarhus.

Den godt 85 år gamle badeanstalt skal nemlig renoveres og genoprettes for 20 millioner kroner, skriver Aarhus Stiftstidende.

Renoveringen omfatter ifølge avisen alle bærende pæle og nye dæk ude i vandet og en helt ny spuns. Dertil kommer en helt ny facade med blandt andet miljørigtige azobeplanker i hårdt træ til beklædning.

Projektet indeholder også en udvidelse med en ny bro, nye saunaer og nyt klubhus.

Selvom badeanstalten er forbeholdt medlemmer er det skattekroner, som finansierer projektet. Det er nemlig Aarhus Kommune og Sport og Fritid, som står som ejere af Den Permanente Badeanstalt.

Vikingeklubben Jomsborg står som forpagtere, og den skal skyde fem millioner kroner ind i arbejdet.

Arbejdet kommer til at vare fra maj til november - medmindre, at de FSC-certificerede azobeplanker bliver forsinkede.

- Aarhus har bestemt, at vi skal bruge miljørigtigt træ til et projekt som dette. Men meldingerne er, at uroen i Venezuela kan betyde, at der er mere end seks måneders leveringstid. Det kan jo godt frygte bliver tilfældet, og så må renoveringen udskydes, siger Michael Dahl, teknisk koordinator i Sport og Fritid, til Aarhus Stiftstidende.