Politiet om "groteske" bilister: Det er direkte livsfarligt!
Klip i kørekort og masser af fartbøder. Sådan lyder resultatet af en fartkontrol ved et vejarbejde. Foto: Steffen Ortmann / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
369 bilister blev i nat blitzet ved en fartkontrol ved et vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen.

Cirka 140 bilister fik ikke bare en bøde, men også et klip i kørekortet, da Midt- og Vestsjællands Politi natten til fredag havde rullet fartmålingsudstyret ud ved et vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

På stedet må man køre 50 km/t, men hele 42 bilister blev målt til en hastighed på over 100 km/t.

- Vi er der, fordi der går nogen og arbejder. Så er det grotesk, at folk ikke respekterer det. Hvis man må køre 50 kilometer i timen og man kører 100, er det direkte livsfarligt for dem, der arbejder der. Kører man 141 kilometer i timen, kan jeg slet ikke sætte ord på det, siger vicepolitiinspektør Peter Stryhn til  DAGBLADET Køge.

Det udløser en bøde på minimum 10.000 kroner samt en ubetinget frakendelse af kørekortet, i det der er skærpede omstændigheder med fordobling af bøden, når hastighedsoverskridelsen foregår i et område med vejarbejde.

Cirka 100 bilister kørte mere end 30 procent for stærkt. De får udover bøden på minimum 3.000 kroner et klip i kørekortet.

Her var der en del lastbiler blandt fartsynderne, skriver politiet.

Vi ligger på niveau

I denne uge gennemføres en kampagne mod for høj fart og der er derfor mere færdselspoliti på vejene, men der er ikke noget, der tyder på, at folk har lettet trykket på speederen.

- Det er desværre et gennemsnitsniveau, vi ligger på. Et niveau, som vi ligger på hver eneste dag. Og jeg siger faktisk desværre. For det kan måske betyde, at folk ikke har lagt mærke til kampagnen. Eller også tænker de sig simpelthen ikke om, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til Ekstra Bladet.

Drønede i fælden med 141 km/t

Nattens fartmåling på Køge Bugt Motorvejen blev foretaget mellem 24 og 26 kilometer-mærket ved Karlslunde.

2.620 bilister passerede ATK-vognen i de syv timer den var til stede, og i alt blev 369 bilister blitzet ved målingen.

Den højeste målte hastighed var 141 km/t.