Politiet leder efter mobiler og andre beviser i ubådssag

Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus er i politiets varetægt og står bag hegn i Nordhavnen i København. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix)

Der er i syv dage blevet dykket intenst i Køge Bugt. Politiet overvejer at bruge sonarudstyr og lighunde.

Københavns Politi leder fortsat i Køge Bugt efter Kim Walls arme og værktøj, der kan være brugt til at partere hendes lig. Desuden ledes der fortsat efter journalistens og ubådsbygger Peter Madsens mobiltelefoner.

Det oplyste drabschef Jens Møller Jensen, Københavns Politi, mandag på en pressebriefing.

- Vi har dykket intenst i syv dage, men foreløbig har vi ikke fundet mere. Nu overvejer vi, om vi skal søge med sonarudstyr i stedet for at dykke, og om vi skal lave en ny søgning ved hjælp af de svenske lighunde, siger Jens Møller Jensen.

De specialtrænede svenske hunde kan opsnuse ligdele, der ligger i vand. De har tidligere været anvendt i søgningen efter spor i sagen, hvor Peter Madsen er sigtet for at have dræbt Kim Wall.

Han har i en afhøring 14. oktober erkendt at have parteret kvindens lig og smidt det i Køge Bugt.

I midten af oktober fandt politiet en sav i Køge Bugt, som muligvis var den sav, som Peter Madsen brugte til at partere liget.

- Han har selv forklaret, at den sav, der er fundet, angiveligt er den sav, som han har brugt og stammer fra hans værksted, siger Jens Møller Jensen.

Men Peter Madsen nægter stadig at have dræbt hende. Han forklarede tidligere, at hun døde, da hun fik en tung luge i hovedet. Men nu lyder hans forklaring, at hun døde af kulilteforgiftning.

Jens Møller Jensen oplyste på pressebriefingen, at denne nye forklaring nu har affødt nogle spørgsmål til de retsmedicinere, der har undersøgt de ligdele, der er fundet.

- Vi har stillet nye spørgsmål til retsmedicinerne for at se, hvordan vi skal forholde os til hans nye forklaring, siger Jens Møller Jensen.

Også ubådseksperter er blevet spurgt om denne nye forklaring.

Dødsårsagen er stadig ukendt, og det samme er motivet.

- Jeg vil ikke spekulere i motivet. Vi må stadigvæk undersøge sagen bredt, og så må vi se, hvor det fører os hen, siger vicepolitiinspektøren på pressemødet.

I forbindelse med afhøringen udvidede anklagemyndigheden sigtelserne mod Peter Madsen, så han ud over drab og usømmelig omgang med lig også er sigtet for at anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Det skete på baggrund af 14 stiklæsioner, der er fundet i og omkring Kim Walls kønsdele.

Politiet oplyser mandag, at retssagen mod Peter Madsen er blevet berammet i Københavns Byret, hvor den ventes at blive behandlet som nævningesag over otte dage i marts og april næste år.

/ritzau/