Politibetjent dræbt: Ny afgørelse sikrer familiens fremtid
Jesper Juls kolleger samlede gennem foreningen The Thin Blue Line Denmark 781.270 kroner ind til kæresten Zandra Schumann og børnene. Foto: Dansk Karateforbund og Martin Sylvest/Scanpix/arkiv
Jesper Juls efterladte kæreste og børn kan blive boende i det rækkehus parret havde købt, kort tid inden han blev skudt i hovedet og dagen efter døde.

En stor byrde er lettet fra den dræbte politibetjent Jesper Juls efterladte kærestes skuldre.

Jesper Juls kolleger samlede gennem foreningen The Thin Blue Line Denmark 781.270 kroner ind til kæresten og børnene. Og nu har Skat afgjort, at Zandra Schumann ikke skal betale skat af de indsamlede penge.

Det fortæller Zandra Scumann til fagbladet Dansk Politi.

Afgørelsen kom i slutningen af maj og gælder alle de donationer, som Zandra Schumann og de efterladte to børn har modtaget efter den skæbnesvangre dag i december, hvor Jesper Jul blev skudt i hovedet foran sin arbejdsplads på Albertslund Politigård.

Afgørelsen betyder, at Zandra Schumann og hendes søn kan blive boende i det rækkehus, som hun sammen med Jesper Jul købte kort før hans død.

- Nu kan jeg endelig få sat et praktisk punktum. Det følelsesmæssige punktum ligger stadigt et stykke ude i fremtiden - hvis det overhovedet kan sættes. Det betyder utroligt meget for mig, at jeg kan beholde vores fælles base med alle minderne, som vi fik opbygget på de seks måneder, vi nåede at bo sammen i huset, siger Zandra Schumann til Dansk Politi.

Efter drabet kom det frem, at Zandra Schumann ikke var dækket ind af tjenestemandsloven. Hun kunne dermed ikke få økonomisk støtte som efterladt.

Årsagen var, at Jesper Jul og Zandra Schumann var samlevende og ikke gift. Tjenestemandsloven dækker kun ægtefæller.

Havde Zandra Schumann og Jesper Jul været gift, havde hun fået hans fulde løn i et år efter dødsfaldet. Derefter ville hun have fået enkepension resten af livet på 71 procent af den tjenestemandspension, som Jesper Jul ville have været berettiget til.