Peter Madsens støtter giver op: "Der er sket noget frygteligt om bord"

Peter Madsens støttegruppe er lukket. Det sker efter han er sigtet på drabet af Kim Wall, der skulle været sket på hans ubåd Nautilus. (Foto: Foto: Bax Lindhardt/Scanpix)

En støttegruppe for Peter Madsen, der er sigtet for at have dræbt svenske Kim Wall, har nedlagt sig selv.

Støttegruppe for Peter Madsen, kendt som Raket-Madsen, har nedlagt sig selv på en ekstraordinær generalforsamling lørdag. Det skriver Ekstra Bladet.

Peter Madsen er sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall, der forsvandt under en tur i Peter Madsens ubåd i august. Senere er Kim Walls torso fundet.

Støttegruppen har bakket op om Peter Madsens mange projekter. Ud over ubåden har Peter Madsen været aktiv som raketbygger.

Gruppen fortsatte kortvarigt sin støtte til Peter Madsen efter han var blevet sigtet for mordet. Efterfølgende skiftede gruppen dog kurs, da Kim Walls torso blev fundet, og sidst i august meldte gruppen ud, at man ville lukke.

- Der er foregået noget frygteligt om bord. Det står fast. Drømmen er brast for os alle. Projektet blegner i sammenligning med et meningsløst tab af menneskeliv. Der er ikke længere gejst til at fortsætte. Tilliden er brudt, skrev gruppen i den forbindelse på sin hjemmeside.

Der blev indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, der nu er afholdt.

- Der var selvfølgelig ingen, der ville stille op til en ny bestyrelse, så foreningen blev nedlagt, siger den nu afgåede formand, Frederik Just, til Ekstra Bladet.

Der er nu indkaldt til en pligtmæssig anden ekstraordinær generalforsamling sidst i oktober, som formelt vil lukke gruppen.

De midler, der er i foreningen, vil blive overført til Kim Walls Mindefond, alternativt foreningen Journalister Uden Grænser.

/ritzau/