Passager straffes af SAS: Skal betale kæmpebøde

30-årig norsk flypassager forsøgte at smugryge på et SAS fly mellem Oslo og Alta. (Foto: Ritzau Scanpix)

En 30-årig flypassager er nødsaget til at finde de store sedler frem. Han har nemlig overtrådt rygeforbudet på et SAS-fly.

Den norske flypassager fortryder formentlig, at han forsøgte at ryge i smug på strækningen mellem Oslo og Alta tirsdag den 4. september. Der er totalt rygeforbud på alle SAS-strækninger, hvilket personalet oplyser om på hver eneste afgang. Det skriver norsk TV2.

- Under turen mellem Oslo og Alta gik han ud på toilettet og smugrøg, og det må han nu tage konsekvensen af. Han har fået en bøde på 9.200 kroner (12.000 norske kroner, red.), siger operationsleder i Finnmark politidistrikt, Jan Arne Pettersen, til norsk TV 2.

Heldigvis sker det ikke så ofte, at flypassagerer overtræder lovforbudet, og Jan Arne Pettersen håber da heller ikke, at det sker igen. 

Flyselskaberne kan i yderste tilfælde "sortliste" deres passagerer, så de ikke kan komme med ombord. Man håber dog, at den 30-årige mand har fået sig en ordentlig lærestreg og dermed ikke forsøger at gøre noget lignende igen, forklarer operationslederen til norsk TV2.