Ny minister bryder med regeringens egen linje fra Folketingets talerstol
Enhedslistens Eva Flyvbjerg undlod snedigt at fortælle den nyudnævnte minister, at hendes eget parti og Alternativet var blevet udelukket fra forhandlingerne om forskningsreserven sidste år, fordi de ikke var med til at finde finansieringen. greb chancen med den nyudnævnte minister, som blev fanget på et forkert ben. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den nyudnævnte minister Tommy Ahlers (V) brød regeringspraksis, da han var i folketingssalen for første gang.

Tommy Ahlers (V) nåede kun at være minister i godt et døgn, før han kom i vildrede på talerstolen i Folketinget. Her var ministeren indkaldt til at behandle to forslag på sit nye område, og Enhedslistens Eva Flyvholm greb straks chancen for at få ham til at forholde sig til traditionen om at invitere alle til forhandlinger om forskningsreserven.

Det skriver Altinget.

- Jeg synes, at I alle sammen virker meget meget flinke, og jeg elsker diskussion, så det vil jeg gerne bekræfte, at I alle sammen bliver inviteret til, sagde den nye minister i salen ifølge Altinget.

Eva Flyvholm havde spurgt, om den nyudnævnte uddannelses- og forskningsminister kunne bekræfte, at alle partierne bliver inviteret med til forhandlingerne.

Sidste år brød regeringen dog denne tradition, da både Enhedslisten og Alternativet blev udelukket fra forhandlingerne. Dermed brød Tommy Ahlers således den praksis, som regeringen indførte sidste år.

Regeringens begrundelse for dengang at udelukke de to partier var, at de ikke havde været med til at finde finansiering for forslaget året forinden.

Forhandlingerne om forskningsreserven starter til efteråret, og Eva Flyvbjerg er ifølge Altinget glad for at være inviteret med til forhandlingerne og på den måde starte på en frisk med den nye minister.