Ny bog afslører: Kim Larsen måtte opgive stor drøm

Underholdning
Kim Larsen døde 30 september, og tirsdag udkom erindringsbogen "Kim Larsen - Mine unge år" om tiden frem til udgivelsen af det første album med Gasolin'. (Foto: Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Kim Larsen var en god fortæller, men måtte opgive drøm om at blive forfatter.

I to omgange fik Kim Larsen afvist sin store drøm om at blive forfatter. Det fortæller den afdøde sanger og sangskriver i den netop udkomne erindringsbog "Kim Larsen - Mine unge år".

I 1960'erne arbejdede Kim Larsen på at blive forfatter og afleverede den ambitiøse og litterært eksperimenterende roman "En dags lykke" til forlaget Gyldendal, skriver Ekstra Bladet.

Men svaret fra forlaget var "nej tak". "Jeg synes, at De skal skrive en anden, hvor De er mere ærlig, og hvor de skriver en god historie, for det tror jeg, De er i stand til", skrev forlagsredaktøren tilbage.

Kim Larsen gjorde et forsøg mere og sendte bogen til et andet forlag. Men også her var svaret negativt.

Forfatter Jens Andersen, som har skrevet "Kim Larsen - Mine unge år", fortæller til Ekstra Bladet, at det ikke bare var en fiks idé, Kim Larsen havde, men en reel drøm som udover bogen også kastede nogle noveller af sig.

- Jeg kan se på nogle af de breve, han sendte til sin mor, at der er tale om en drøm, der er i ham fra 1964 og helt frem til 1968. Så vender det, og han bliver til musikeren Kim Larsen, siger Jens Andersen til avisen og fortæller, at Kim Larsen erkendte, at han var god til sangskriveriet, men ikke til at skrive langt.

Til gengæld var han god fortæller:

- Hans ord var næsten litteratur, fordi han var så god til at fortælle, siger Jens Andersen, som har baseret sin bog på samtaler med Kim Larsen.