Markbrand lukkede Holbækmotorvejen: Nu er den slukket

En voldsom brand har lørdag raseret 300 hektar kornmarker nær Kirke Sonnerup. I 40 minutter var en del af Holbækmotorvejen lukket. (Arkivfoto) (Foto: Foto: Colourbox/free)

I næsten tre kvarter var en markbrand ude kontrol, og Holbækmotorvejen måtte lukkes.

En voldsom brand fik lørdag eftermiddag tag i flere kornmarker nær Kirke Sonnerup, hvor politiet omkring klokken 16 måtte lukke et stykke af Holbækmotorvejen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

- Vi måtte lukke østgående spor på motorvejen mellem Hvalsøvej og Elverdamsvej, fordi ilden var kommet for tæt på vejen, siger vagtchefen.

Der blev slået alarm kort før klokken 14, og brandvæsnet har siden været massivt tilstede for at få flammerne under kontrol.

300 hektar blev raseret af branden, inden det omkring 16.45 lykkedes at få slukket ilden.

Det er fortsat uvist, hvordan branden er opstået. Tidligere har politiet meldt ud, at det var en mejetærsker, der startede branden, men det er ikke sikkert, fortæller vagtchefen.

- Vi var ret sikre på, at det var en mejetærsker, som kørte i området. Men vi er stadig ved at undersøge, hvad der er årsagen, og det er ikke sikkert, vi finder den. Der er mange ting, som kan starte sådan en markbrand, siger vagtchefen.

Motorvejen var ifølge vagtchefen lukket i cirka 40 minutter.

/ritzau/