Debattør Lisbeth Zornig og hendes mand er hver idømt en bøde på 25.000 kroner for menneskesmugling ved Østre Landsret.
Parret overvejer nu, om de skal anke dommen til Højesteret.
Landsretten mener, at det var ulovligt, da Lisbeth Zornig sammen med sin mand sidste år i september transporterede en syrisk familie fra Rødbyhavn til Kastrup.
I Kastrup blev familien sat på et tog mod Helsingborg i Sverige.
Østre Landsrets dom er en stadfæstelse af byrettens dom i samme sag - dog med den ændring, at bøden forhøjes. Retten i Nykøbing Falster idømte tidligere parret to bøder på hver 22.500 kroner.
Senioranklager Nanna Grønning havde krævet, at bødesatsen blev sat op. Hun mente, at den oprindelige bøde var lavere end den, man normalt giver i menneskesmuglingssager.
- Dommen er i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand. Så jeg er selvfølgelig tilfreds, siger senioranklageren.
Under retssagen har både Lisbeth Zornig og hendes mand, Mikael Lindholm, fortalt, at de var berørte af flygtningestrømmen sidste efterår.
Derfor besluttede de at hjælpe den syriske familie gennem Danmark.
Parret vidste angiveligt ikke, at deres forehavende var ulovligt, og de har nægtet sig skyldige i menneskesmugling.
Østre Landsret finder det imidlertid bevist, at Lisbeth Zornig og hendes mand under forløbet indså, at de risikerede at bryde loven ved at transportere den syriske familie.
Dermed har anklagemyndighedens arbejde i sagen båret frugt.
Anklagemyndigheden har blandt andet fremlagt artikler fra pressen, facebookopslag og tweets fra det nu dømte par om transporten, der fandt sted 7. september sidste år.
Artiklerne og opslagene er blevet brugt til at illustrere, at Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm havde en vis anelse om, at de var på kant med loven.
- Begge tiltalte havde en fornemmelse af, at der var et eller andet problem i det, de havde tænkt sig at gøre, sagde anklager Nanna Flindt Grønning fra Statsadvokaten i København tidligere under retssagen.
I alt seks personer - fire voksne og to børn - blev kørt fra Rødbyhavn til Kastrup af Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm.
På daværende tidspunkt var en stor gruppe udlændinge samlet i Rødbyhavn. De var kort tid forinden kommet ind i Danmark.
/ritzau/
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.