Selvom bruttoledigheden i september faldt med 1.400 personer, så var det ikke nok til at afspejle sig i ledighedsprocenten.
Den ligger fortsat på 6,3 procent. 163.300 personer står uden arbejde, viser de nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik.
"Regeringens største udfordring er at skabe nye arbejdspladser og samtidig løfte danskernes kompetencer, så de kan varetage jobbene, vi får skabt. Det er så vigtigt, at flere ufaglærte får en faglært uddannelse. Og at flere faglærte tager en længere uddannelse. Uddannelsesløftet er afgørende, hvis vi for alvor skal rykke mennesker væk fra arbejdsløshedskøen og ind på arbejdsmarkedet," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en kommentar til ledighedstallene.
Opgørelsen viser, at især mændene har nydt godt af ledighedsfaldet. Der er 1.400 færre mænd blandt de ledige i september, hvilket faktisk svarer til det samlede ledighedstal. Det betyder dog ikke, at det kun er mænd, der er kommet i job, understreger Danmarks Statistik.
Udover mændene så har de yngre aldersgrupper oplevet ledighedsfald i september. Samlet set faldt ledigheden med 1.500 blandt de 16-49-årige, mens den var stort set uændret for de 50-64-årige.
Ledigheden blandt de unge er dog stadig markant højere end den samlede ledighed. Blandt de 25-29-årige ligger ledigheden på 9,5 procent.
Bruttoledigheden dækker over antallet af nettoledige og de aktiverede, der er jobklare. Det er dem, der er placeret i matchgruppe 1. Det betyder, at aktiverede kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 og 3 ikke indgår i bruttoledigheden.