Landsholdsstjernerne er tilbage i startopstillingen

Sport
Fodboldlandsholdet ankommer til Aarhus (Foto: Norde Ernst Van/Ritzau Scanpix)

Martin Braithwaite skal agere frontangriber, mens Lasse Schöne er defensiv midtbane mod Wales.

Landsholdsvikarerne er erstattet af velkendte navne i startopstillingen til Danmarks Nations League-kamp mod Wales søndag aften i Aarhus.

Mest opsigtsvækkende er det, at landstræner Åge Hareide har valgt at stille med Middlesbrough-forwarden Martin Braithwaite som central angriber. Tidligere har han ofte spillet på kanterne i Hareides 4-3-3-system.

På den defensive midtbane er det Lasse Schöne som i første omgang ligner den direkte afløser for William Kvist, der i en årrække har været fast mand på positionen.

Det fremgår af holdopstillingen, som Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har offentliggjort.

I det central forsvar er Mathias "Zanka" Jørgensen makker med anfører Simon Kjær, akkurat som det var tilfældet i VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien. Det betyder, at Andreas Christensen sidder på bænken.

Den tumultariske optakt med landsholdskonflikt og brugen af et vikarlandshold i onsdags i Slovakiet har ført til, at Åge Hareide har satset på sine sikre kort.

- Jeg ville gerne have prøvet nye spillere mod Slovakiet. Nu må vi bruge dem, som vi kender og er trygge ved, sagde Åge Hareide, da han blev foreholdt den begrænsede optakt med kun to træningspas før kampen.

Danmark stiller op som følger 4-3-3:

Kasper Schmeichel - Henrik Dalsgaard, Simon Kjær, Mathias "Zanka" Jørgensen, Jens Stryger Larsen - Lasse Schöne, Thomas Delaney, Christian Eriksen - Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Pione Sisto.

Hos waliserne starter Real Madrid-stjernen Gareth Bale i front som enlig angriber i Ryan Giggs' 4-2-3-1-opstilling. Bale bærer også walisernes anførerbind. Bag sig har han Arsenal-dynamoen Aaron Ramsey.

/ritzau/