Kritiseret Trads før valg: Jeg har stærke S-holdninger

David Trads (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)

Den kendte journalist har opbakning fra en enig kredsbestyrelse i forsøget på at blive S-kandidat i Egedal.

Mandag aften bliver det afgjort, om journalisten og forfatteren David Trads bliver Socialdemokratiets folketingskandidat i Egedalkredsen i Nordsjælland.

David Trads, som for 14 år siden uden held forsøgte at blive folketingskandidat for samme parti i Skanderborgkredsen, har opbakning fra en enig kredsbestyrelse.

Hans kandidatur har imidlertid affødt en del kritik, blandt andre fra den tidligere socialdemokratiske minister Helle Degn.

Hun har sagt til Berlingske, at David Trads repræsenterer eliten. Det synspunkt må stå for Helle Degns egen regning, mener han.

- Hun må sige, hvad hun vil. Jeg foretrækker at tale om det, jeg står for, siger han.

David Trads er også blevet kritiseret for at have holdninger, der ligger et godt stykke fra den nuværende linje, som Socialdemokratiet fører.

Han har blandt andet kritiseret Dansk Folkeparti, som Socialdemokratiet har et tæt samarbejde med.

David Trads ønsker ikke at gå ind i en diskussion om, hvorvidt det kan skade hans muligheder for at vinde mandagens afstemning.

- Det er ikke til at vide. Folk må tage stilling ud fra deres samlede vurdering. Det er jeg helt tryg ved, at de gør, siger han.

David Trads mener, at han har meget at byde på.

- Sagt meget kort har jeg holdninger, som er stærkt socialdemokratiske på en hel masse områder.

- Nogle, som jeg synes, er meget vigtige, er lighed, lige muligheder for alle, bedre forhold for børn, stærkere klima og miljø. Jeg har nogle synspunkter, som er meget stærke og velkendte.

- Og så har jeg en erfaring fra mine forskellige job og hverv, som gør, at jeg mener, at jeg er kvalificeret til at stille op, siger David Trads.

Hans konkurrent ved afstemningen er Matilde Powers, der er byrådsmedlem i Furesø Kommune.

Ved kommunalvalget sidste år blev hun valgt ind i byrådet i kommunen med 486 personlige stemmer. Det var tredjeflest blandt de socialdemokratiske kandidater i Furesø Kommune.

Mandagens afstemning foregår blandt de 19 medlemmer af repræsentantskabet i Egedalkredsen. David Trads føler sig ikke sikker på at blive valgt på forhånd.

- Man føler sig aldrig sikker på at blive valgt til noget. Det er charmen ved demokratiet, at det afgør, dem, der stemmer. Men jeg håber selvfølgelig på det, siger han.

Hvis der ikke er 2/3 flertal for en kandidat, bliver der urafstemning blandt medlemmerne af partiet i kredsen.

Matilde Powers ved godt, at hun er bagud på forhånd i afstemningen.

- Flere har sagt til mig, at det er en umulig kamp, jeg har kastet mig ind i. Det er fordi, at en stor del af de delegerede består af kredsbestyrelsen, som allerede har peget på David, siger hun.

Hun håber dog, at hun kan få overbevist nok personer i repræsentantskabet om, at de skal stemme på hende, således at der kan blive en urafstemning blandt medlemmerne.

- Jeg tror, de er blevet enige om, at det skal være David.

- Men jeg håber selvfølgelig stadig, at de vil komme til mødet og danne deres vurdering ud fra vores taler og politiske holdninger, siger Matilde Powers.

/ritzau/