Mette F. i samråd om syge uden sygedagpenge
Johnny Larsens dagpenge stoppede samme dag han kræftbehandling begyndte, fordi han også har en depression, som en psykolog og en psykiater er uenige om, hvornår går over. Mette Lauth
Efter sagen om kræftsyge Johnny Larsen kalder DF nu beskæftigelsesministeren i samråd om sygedagpenge

Sagen om Johnny Larsen, der stod uden sygedagpenge samme dag, som hans kræftbehandling startede, giver nu for alvor genlyd.

I går samlede en Facebookgruppe 400 medlemmer, se den her,  til støtte for alvorligt syge, der ryger ud af sygedagpengesystemet.

I dag kalder Dansk Folkeparti beskæftigelsesministeren i samråd om sygedagpenge for alvorligt syge

Johnny med til ministeren

”Vi tager Johnnys sag med til ministeren og spørger, hvordan han kan få hjælp, og hvis han ikke kan med de nuværende regler, hvad man så skal gøre? Alle med en fornuftig tankegang kan jo se, at han ikke skal have frataget sine dagpenge,” siger Liselott Blixt.

Det er DFs sundhedsordfører Liselott Blixt og beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, der vil have beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i samråd for at få præciseret, at sygedagpengemodtagere med livstruende eller alvorlige kroniske sygdomme skal kunne få forlænget deres dagpengeperiode med et halvt år.

”Vi kalder Mette Frederiksen i samråd, så vi kan få en ordentlig dialog, og komme ud med en konkret besked til de syge, der er ramt af de regler,” siger Liselott Blixt.

Kræftlæge advarer mod sygedagpengeloft

Som Avisen.dk skrev søndag mener kræftlæge Paul Gram-Hansen, at de økonomiske bekymringer på grund af sygedagpenge svækker patienterne.

Det bekymrer Liselott Blixt stærkt:

”Det er stærkt bekymrende, når man kan læse, at kræftpatienter risikerer at få frataget deres sygedagpenge, selvom de stadigvæk kæmper for, at blive raske”.

Hun mener, at det på samme måde bekymrende, at kroniske patienter med livstruende sygdomme ikke kan få forlænget deres dagpenge, indtil der er en afklaring på deres sygdom og i det mindste en klar diagnose.

I 2009 var Dansk Folkeparti en af drivkræfterne bag at få lavet sygedagpengereglerne, så man i særlige tilfælde kunne få forlænget sygedagpengeperioden.

Det gjorde de for at sikre, at ingen syge skulle falde udenfor.

"Nu viser det sig. at nogen falder mellem to stole alligevel. Vi vil tage vores oprindelige udkast med med de intentioner, der lå. Vi er jo almindelige mennesker, og hvis så jurister får formuleret lovteksten, så man falder ud af systemet, hvis man ikke har en dato for, hvornår man kan arbejde igen, så må vi rette det op,” siger Liselott Blixt.

Om Johnny Larsen

 

  • Johnny Larsen er 60 år. Han har arbejdet fuld tid, siden han var 14 år som alt fra arbejdsdreng til havnearbejder og blev senere uddannet journalist.
  • I 2010 blev han fyret på grund af sygdom. Nu har han også fået kræft. Hans sygedagpenge stoppede, samme dag, som han begyndte i kræftbehandling.
  • Johnny Larsen har været blogger på Avisen.dk siden marts. Se hans blog her