Enhedslisten: Regeringen skal hjælpe de syge!
Ledige med livstruende sygdomme skal have ret deres sygedagpenge - uanset, hvor længe de er syge, lyder det nu fra Enhedslisten, der vil tage kravet med til finanslovsforhandligerne Arkiv/polfoto
Selvom der ikke er sat penge af til det på finansloven, skal regeringen stå ved sit løfte om at ændre reglerne om sygedagpenge

Mette Frederiksen skal holde sit løfte. Så kort er udmeldingen fra Enhedslisten.

Efter Avisen.dks artikel om, at der ikke er sat penge af på finansloven til en ændring af reglerne for sygedagpenge, sætter Enhedslisten regeringen stolen for døren.

Reglerne skal ændres, så syge ikke risikerer at stå under penge, fordi de ikke når at blive raske på 52 uger.

"Varighedsbegrænsningen skal væk. Det var vi enige med de tre regeringspartier om før valget, og det står højt og tydeligt i regeringsgrundlaget," skriver Finn Sørensen, Socialordfører for Enhedslisten.

Skal med til finanslovsforhandligerne

Enhedslisten vil tage sygedagpengereglerne op under finanslovsforhandlingerne - for regeringen har tilsyneladende glemt, at de selv lovede at ændre dem, skriver Enhedslisten også på sin facebookside.

En løsning af problemerne med sygedagpenge er centralt for Enhedslisten, der vil tage det op i de kommende finanslovsforhandlinger.

"Det burde egentlig ikke være nødvendigt, at vi stiller krav til finansloven om at afskaffe varighedsbegrænsningen på sygedagpenge," skriver Finn Sørensen.

"Det har jo været regeringens løfte fra starten, og vi forventer selvfølgelig, at de lever op til det. Hvis Mette Frederiksen ikke er indstillet på det, kan forhandlingerne derimod godt blive meget svære."

Avisen.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.