Syg stodder må leve af gode intentioner
Enhedslisten mener ikke, det koster "en herregård" at hjælpe Johnny Larsen og andre i samme situation og vil i gang nu. Men det står partiet alene med Mette Lauth
Radikale vil hellere lade de syge vente end risikere at raske får sygedagpenge. Det her er grotesk, mener Enhedslisten, der minder om, at beskæftigelsesministeriet ikke har indkaldt til ét møde om sagen

Der er hjælp til Johnny Larsen, der er kræftsyg og nu uden sygedagpenge. Men kun hvis han kan leve af ord og gode intentioner.

Regeringspartiet Radikale vil ligesom beskæftigelsesministeren ikke vil love noget om, at ændringen af sygedagpengesystemet bliver i 2012, som de egentlig havde lovet.

”Vi arbejder med en lidt længere tidshorisont, end vi havde regnet med. Jeg kan godt forstå, at for den enkelte forekommer det uretfærdigt, når sygedagpengene stopper midt i, at man er syg - og det er det også, må jeg erkende. Men vi tør ikke foretage den ændring uden konsekvenserne er undersøgt,” siger Nadeem Farooq, arbejdsmarkedsordfører for Radikale.

Radikale: Det kommer til at trække ud

Han siger, at man må erkende, at det er kompliceret at få hjulpet de syge, der åbenlyst tragisk bliver fanget i systemet uden utilsigtet at fastholde andre på sygedagpenge, selvom de kunne komme tilbage på job.

Nedeem Farooq mener også, at en ændring af varigheden af sygedagpenge skal tænkes sammen med regerings øvrige reformer af blandt andet førtidspension.

Farooq: Jeg vil gerne beklage overfor Johnny

”Jeg vil gerne beklage overfor Johnny, at det trækker ud. Det har jeg det ikke godt med. Men når jeg ser det hele udefra, så må jeg sige, at jeg hellere vil gennemføre den rigtige reform end at tage det i bidder og lave lappeløsninger,” siger Nadeem Farooq.

Den forklaring køber Enhedslisten ikke.

"De regler, vi har om sygedagpenge, er ikke forbandet gode, og derfor har vi også krævet, de bliver ændret, så vi undgår den her slags groteske situationer, som den Johnny er havnet i," siger Christian Juhl, arbejdsmarkedsordfører for Enhedslisten.

Enhedslisten raser: Mette F har ikke afholdet ét møde om sagen

I følge ham har der ikke været ét møde med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) siden foråret, hvor han ikke har nævnt ændringen af varighed af sygedagpenge

”Vi forstår ikke alle hendes undersøgelser og snakken. Jeg kunne endda se, hvis det var almindelige stærke arbejdsløse, men det handler om meget skrøbelige, syge mennesker. Lad os komme i gang. Så vidt vi har udregnet, så koster det her ikke en herregård,” siger Christian Juhl.