Svar til Johnny den kræftsyge stodder
Johnny Larsen blev opereret for kræft på Rigshospitalet i går. I fredags stoppede hans sygedagpenge, fordi kommunen ikke mener, der er garanti for, hvornår Johnnys depression bliver bedre. Mette Lauth
Endelig er politikerne klar til at svare kræftsyge Johnny Larsen

I dag får Johnny Larsen endelig nogle svar. Netop den dag hvor han ikke selv er i stand til at stille spørgsmålene.

Han ligger på Rigshospitalet og er træt og dårlig efter sin operation for prostatakræft i går.

Johnny Larsen har også sagt rigeligt de sidste mange måneder. Både på sin blog Rapport fra en syg stodder, læs den her, og i sine forsøg på at råbe først kommunen, og siden folketingspolitikerne og beskæftigelsesministeren op.

Hans sygedagpenge stoppede i fredags. Så dagen før han skulle til forundersøgelse til operationen, måtte Johnny Larsen og hans kæreste bruge deres tid på at møde på rådhuset for at søge kontanthjælp til ham.

DF: Det her er forkert!

Bagefter måtte han så tage hjem og gennemsøge alle deres mapper for sine sidste tre gamle lønsedler, som kommunen mente måske, muligvis kunne give ham ret til lidt flere penge - hvis han altså kan få kontanthjælp overhovedet.

Stod det til Dansk Folkeparti, så kørte Johnny Larsens sygedagpenge endnu. Partiets arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted forstår ikke, at kræften ikke tæller mere end uenigheden om, hvor længe Johnny Larsens depression mon varer.

Læs Johnny Larsens historie: For syg til sygedagpenge

”Så lang tid han har kræft, bliver depressionen bare forstærket. Det kommer man sig ikke over, når det hele tiden hænger over hovedet på en, om man overlever eller dør, ” siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

V: Vi har ikke pengene til sådan en som Johnny

Han mener, at Johnny Larsen skal anke sin sag.

Det mener Venstre også er vejen frem.

”Jeg kender ikke Johnny Larsens sag i detaljer, men jeg vil sige, at sigtet med lovgivningen var, at man skal kunne få forlænget sine dagpenge, hvis man var ramt af alvorlig, livstruende sygdom som denne,” siger Hans Andersen, medlem af beskæftigelsesudvalget for Venstre.

Han forstår heller ikke, at der ikke er blevet taget større hensyn til Johnny Larsens kræftbehandling

"Det er kommunen, der skal hjælpe ham, så han ikke står i en så presset situation og skal sidde på rådhuset og søge penge dagen før sin kræftbehandling".

Men Johnny Lasen skal ikke vente af få hjælp fra Venstre til sine to mærkesager. Hans Andersen mener, det fortsat skal være sagsbehandleren eller jobkonsulenten, der vurderer om f.eks sygedagpenge skal forlænges, og vil heller ikke forlænge den periode, man kan få sygedagpenge.

"Jeg har ikke lige nu afsat nogle penge på finansloven til at ændre på reglerne for varigheden af sygedagpengene. Jeg kan ikke pege på en finansiering, selvom jeg godt kan se, at der er rigtig mange mennesker, der har det svært med det,” siger Hans Andersen.

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er 60 år. Han har arbejdet fuld tid siden han var 14 år som alt fra arbejdsdreng til havnearbejder og blev senere uddannet journalist.

I 2010 blev han fyret på grund af sygdom.

Johnny Larsen har været blogger på Avisen.dk siden marts. Se hans blog her