Københavns Kommune anker den såkaldte Farvergade-sag om uretmæssig refusion til Højesteret. Samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation stemte torsdag aften for beslutningen, der også støttes af Kommunernes Landsforening, KL.
Sagen drejer sig om cirka 60 millioner kroner, som Østre Landsret 7. december 2012 dømte Københavns Kommune til at betale tilbage til Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Tvisten mellem kommunen og Arbejdsmarkedsstyrelsen drejer sig om, hvorvidt hovedstaden skulle modtage høj eller lav refusion for at særligt beskæftigelsestilbud i Farvergade i det indre København.
Pengene er udbetalt til aktiviteter i 2008 og 2009. Desuden har Københavns Kommune i 2010 modtaget 33 millioner kroner, som også skal betales tilbage til Arbejdsmarkedsstyrelsen, hvis Højesteret stadfæster Østre Landsrets dom.
Men ifølge Anna Mee Allerslev (R), borgmester for beskæftigelse og integration i København, mener kommunens advokat og jurister, at landsretten traf en forkert afgørelse.
- Desuden mener kommunen, at landsrettens afgørelse på en række punkter er meget principiel og har vidtrækkende konsekvenser for det kommunale selvstyre. Derfor indstiller kommunen, at sagen bliver anket til højeste instans, siger Anna Mee Allerslev.
Ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen kræver den høje refusion, at de ledige møder op på stedet 25 timer om ugen, men de ledige i Farvergade-projektet skulle højst møde op halvanden time om ugen.
Projektet i Farvergade bestod som udgangspunkt af et møde mellem den ledige og en jobkonsulent.
Mødet varede halvanden time, og her blev det aftalt, hvilke jobsøgningsaktiviteter den ledige skulle foretage på egen hånd i den kommende uge.
Landsretten mente ikke, at projektet i Farvergade opfyldte betingelsen om 25 timers ugentlig aktivering, og Københavns Kommune var derfor ikke berettiget til refusion af 65 procent af udgifterne til kontanthjælp.
/ritzau/