Kendt bryggeri ramt af konkurs: "Det er moralsk forkasteligt"

- Hverken jeg eller bestyrelsen har handlet forkert eller umoralsk, siger den tidligere direktør Anders Busse Rasmussen. Det var også ham som grundlagde Indslev Bryggeri. (Foto: Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Det er uden hold i virkeligheden, når den tidligere ledelse i Indslev Bryggeri beskyldes for at bruge indsamlede penge til noget andet, end der var meningen, siger den tidligere direktør.

Den tidligere ledelse af fynske Indslev Bryggeri udsættes for en sønderlemmende kritik, efter 320.000 kroner samlet ind ved crowdfunding er forsvundet ind i konkursen.

Det er Jens Erik Dalgaard Jensen, som skyder med skarpt mod ledelsens håndtering af de indsamlede penge.

Han kalder det "moralsk forkasteligt" og siger til Fyens Stiftstidende, at de 320.000 kroner er røget "ind i den almindelige drift", inden Indslev Bryggeri i august gik konkurs.

- Bryggeriet skulle have holdt sig fra at hæve pengene fra crowdfunding-platformen, når det stod så skidt til med den daglige økonomi. Pengene burde i stedet være blevet sendt retur til indskyderne, som der hele tiden har været mulighed for, siger Jens Erik Dalgaard Jensen til Fyens Stiftstidende.

307 personer havde støttet projektet, og Jens Erik Dalgaard Jensen havde selv støttet med 3.150 kroner. Projektet hed "Sammen bryder vi muren", og pengene skulle have været anvendt til renovering af et loft, som skulle indeholde en ny satsning med fadlagret øl.

Brygmester er ked af det

Daværende bestyrelsesformand for Indslev Bryggeri, Johnny Bihl, ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Det vil et andet tidligere bestyrelsesmedlem, den mangeårige brygmester på bryggeriet, Stefan Peter Stadler, gerne. Han kan godt forstå, at de, som har skudt penge i crowdfundingen, føler sig snydt:

- Vi har alle kæmpet for at redde bryggeriet, og jeg er selvfølgelig ked af, at det endte med en konkurs. Vi er mange, der har tabt penge - inklusive mig selv, siger Stefan Peter Stadler.

Grundlægger: Det passer ikke

Direktør og grundlægger af Indslev Bryggeri, Anders Busse Rasmussen, kan til gengæld ikke se, at der er grund til at føle sig snydt.

Han siger, at det ikke har "hold i virkeligheden", når Jens Erik Dalgaard Jensen mener, at ledelsen burde have vidst, hvor det bar hen for bryggeriet i Indslev.

- Jeg forstår godt, at aktionærer og folk, der har støttet vores crowdfunding, ærgrer sig, men vi har hele tiden gjort, hvad der stod i vores magt, for at redde bryggeriet, siger Anders Busse Rasmussen, og tilføjer: 

- Hverken jeg eller bestyrelsen har handlet forkert eller umoralsk.

Ny ejer - nyt job

Indslev Bryggeri blev erklæret konkurs 27. august, og 4. september blev det overtaget af Bryggeriet Vestfyen A/S i Assens.

Efter konkursen er Anders Busse Rasmussen blevet ansat som direktør for det sjællandske bryggeri To Øl.