Det startede, som med mange andre start-ups, som en lys idé. Men med Covid-19's indvirkning på den danske detailbranche blev en lille idé til et reelt behov for mange forretningsdrivende. En branche, der den seneste tid har oplevet, at flere og flere butikslokaler bliver efterladt tomme. Ifølge Ejendomstorvet.dk har hele 6,8% af alle forretningslokaler slukket lyset – bogstaveligt talt – og det efterlader ikke kun ejerne med en husleje, men også et gabende tomt og trist bybillede.
Løsningen? Hvis du spørger de to gode venner, og fremadstormende iværksættere, Anders Skelbæk og Kenneth Holm, er korttidsleje svaret. Pop Up Spaces er navnet på deres digitale platform, der vel bedst kan sammenlignes med Airbnb for butikslokaler, og den skaber mulighed for både at udleje og efterspørge butikslokaler med et kortsigtet fokus. En decideret win-win for alle parter, ifølge Pop Up Spaces skabere:
- Mens udlejere og ejere kæmper med at komme af med deres butikslokaler, kæmper lige så mange på den anden side af bordet med at nytænke deres forretning og fx fremvise deres produkter i en pop up butik, som ellers før udelukkende har været fremvist i eksempelvis en webshop. For udlejer er vi med til at skabe en indtægt mellem to permanente udlejninger og aktivere lokalet. Alt imens lejerne får adgang til lokaler på fleksible vilkår, fortæller Kenneth Holm, co-founder af Pop Up Spaces.
Store armbevægleser
Den lille, lyse idé mellem de to gode venner er blevet til store armbevægelser. Det samme gælder for ambitionerne om, at Pop Up Spaces skal være til stede med 100 lokaler fordelt over 30 byer inden årets udgang. For potentialet er der – også når man spørger kunderne. Kasper Witt fra GoShopping.dk efterspørger aktivt mulighed for at være til stede i forbindelse med pop up lokaler.
Tomme butikslokaler er døden for et frugtbart forretningsliv i både hovedstaden og provinsen. Foto: Scanpix
- Vi ser et kæmpe potentiale i at kombinere vores webshops med en fysisk tilstedeværelse i udvalgte perioder og spredt ud over landet. På den måde kan vi komme endnu tættere på vores kunder, få vist de nyeste produkter frem og få solgt ud af vores demovarer. Vi har tidligere ledt efter lokaler, men ikke kunne finde nogle der passede os, siger Kasper Witt.
Rejsen rundt i Danmark efter tomme og triste butikslokaler fortsætter for Kenneth Holm og Anders Skelbæk. De drives af at bidrage til udviklingen af ”døde” byrum og gøre det let og enkelt for deres kunder. Drømmen stopper ikke indenfor Danmarks grænser, selvom de to venner er klar over, at drømme kræver knofedt – og funding – for at blive til virkelighed. Men det afskrækker dem ikke i deres vision om at gøre en forskel.
- Vi har kigget på en del forskellige forretningsmuligheder, men her har vi et projekt med et bæredygtigt fokus, hvor vi udnytter eksisterende ressourcer og tilfører værdi til alle involverede. Det er vigtigt for os at kunne gøre denne forskel,” siger Anders Skelbæk.
Læs mere her.