Indbrudsforsøg hos minister juleaften

Krimi
Siden fredag og frem til natten til onsdag har politiet landet over registreret i alt 455 indbrud i private hjem. Hos minister Pernille Rosenkrantz-Theil havde indbrudstyve forsøgt at begå indbrud, men stak af uden at tage noget, skriver hun på Facebook. (Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix)

Minister Pernille Rosenkrantz-Theil kom hjem fra jul til et vindue, der var brækket op af tyve.

Mens mere end 450 private hjem har haft indbrud i julen, slap børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), med skrækken.

På Facebook skriver ministeren, at hun kom hjem fra jul til et vindue, der var blevet brækket op.

- Her hos mig var tyvene stukket af uden at gå ind. Hos naboen var de knap så heldige.

- Nu har to gode betjente været hos naboen og hos mig. De har sikret spor og skabt lidt tryghed, skriver Pernille Rosenkrantz-Theil, der er bosat i Brønshøj ved København.

Særligt Nordsjælland har i år været hårdt ramt af indbruddet, oplyste Rigspolitiet tidligere onsdag, mens der i alt blev registreret 455 indbrud i private hjem siden fredag.

Pernille Rosenkrantz-Theil takker politiet for at tage hånd om indbruddene.

- Dejligt, at I bruger juledagene på at passe på os og vores hjem. Nu håber jeg, at de får fanget indbrudstyvene, skriver hun og afslutter sit opslag:

- Øv - hvor er det bare ubehageligt at komme hjem til.

Ministeren har ikke ønsket at kommentere episoden yderligere over for Ritzau.

Københavns Politi bekræfter, at der har været indbrudsaktivitet i Brønshøj juleaften. Mellem klokken 17 og 18 blev politiet blandt andet kontaktet af en mand i nabolaget, der via overvågning på sin telefon opdagede et indbrud i sit hjem.

- Ham, der ejer huset, var i Jylland, og via overvågning kunne han se personer i stuen, som, han var sikker på, ikke var inviteret. Han kontaktede derfor politiet.

- Ved hjælp af hunde fangede patruljen en af tyvene. Så der har været aktivitet i Brønshøj, men anmeldelserne er ikke væltet ind, siger Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Vagtchefen forventer dog flere anmeldelser i løbet af dagene i takt med, at folk vender hjem fra juleferie.

Opgørelsen over antallet af meldte indbrud registreret i de enkelte politikredse bliver offentliggjort hver morgen i disse dage.

Politiet betegner indbrud i perioden fra 20. december til 3. januar juleindbrud.

/ritzau/