Den tidligere præsident og nuværende kandidat, Donald Trump, foreslog, at det amerikanske militær skal sættes ind mod "alle hans fjender" i landet på valgdagen, og det antyder en mildest talt kaotisk og tæt på dommedagsagtig scenarie for, hvad der kaldes verdens største demokrati.
I en bog med titlen "War" skriver den tidligere formand for Joint Chiefs of Staff (et råd bestående af de højtstående officerer i hvert af værnene i det amerikanske forsvar), general Mark Miley, at "Donald Trump er lige nu den farligste mand i USA" og den tidligere præsident er "fascist helt ind i hjertet og er fuldstændig ligeglad med demokrati, borgerrettigheder og grundloven..."
Og for et par dage siden udtalte general Jim Mattis, som tidligere var Trump-administrationens nærmeste militære rådgiver, i en podcast (Bulkwark), at han er fuldstændig enig med Mark Miley i hans synspunkter.
- Det er vigtigt, at vi ikke nedtoner den trussel, som Trump udgør, sagde han videre.
Det er kendt, at Trump har en nærmest drengeagtig fascination af militæret. Som ung var hans største helte 2. Verdenskrigs generaler George Patton og Douglas MacArthur. Som teenager talte han konstant om USA's overlegenhed i alle militære aspekter.
På trods af denne fascination, så gjorde han gevaldige krumspring for at undgå militærtjeneste, og undgik den, da Vietnamkrigen rasede, og der blev indkaldt unge mænd til den krig.
Så snart han tiltrådte embedet som præsident i 2016, hyrede han en række militærfolk som nærmeste rådgivere heriblandt generalerne førnævnte Mattis, John Kelly, Michael Flynn og H.R. McMaster. Det skriver CNN.
Trump elsker den pomp og pragt og ceremoni, som også er en del af militærets narrativ. Han ønskede en kæmpe militærparade i Washington a la dem, man ser i Kreml i Moskva og Nordkorea. Det ønske blev dog efter en del lobby-arbejde skudt til hjørne.
Mattis har tidligere udtalt, at Trump er den første præsident i historien, som gør, hvad han kan for at splitte og ikke dele befolkningen ad.
John Kelly har sagt, at "Trump ingen respekt har for landets love, som han synes er latterlige..."
Endnu en bog, "I krig med os selv" af førnævnte general McMaster, står der, at i kølvandet på Trumps nederlag i 2020 til Biden, drev hans ego og selvforherligelse ham til det punkt, hvor han svigtede sin største pligt som præsident: At bevare og værne om vores demokrati.
Endnu en højtstående general, Stanley McChrystal, som regnes for en af de største militær-strateger i USA, og som stod bag likvideringen af Osama Bin Laden i 2011, kaldte slet og ret i et interview med New York Times for tre uger siden, Donald Trump for amoralsk og uærlig, og derfor stemmer han på Kamala Harris den 4. november.
Admiral Bill McRaven udtalte i et interview med Washington Post, at "når præsidentielt ego og selvophøjelse er mere vigtige end den nationale sikkerhed, så er der intet tilbage til at stoppe den ondskab..."
Der er dog nogle militærfolk, som bakker - eller bakkede - Trump op. Seneste måling, som godt nok blev foretaget, da Trump var præsident, viste, at blandt nuværende og tidligere top-militærfolk, så stemte 255 imod Trump, mens 54 støttede ham.
Og tilbage til at bruge militæret imod sin egen befolkning, så kan Donald Trump i hvert fald ikke beordre det, skulle han vinde den 4. november... trods alt.
For han tiltræder først embedet den 20. januar. Efter den dato er det hele lidt mere usikkert.