Henrik Qvortrup får nyt job

Henrik Qvortrup skal være medvært i et mediekritisk radioprogram på Radio24syv, selv om han er en af de 12 sigtede i Se og Hør-sagen, der omhandlede overvågning af kendte menneskers kreditkort. Henrik Qvortrup var chefredaktør for Se og Hør i perioden fra 2001 til 1. januar 2009. (Foto: Foto: /Polfoto)

Henrik Qvortrup skal være vært for mediekritisk program, samtidig med at han er sigtet i Se og Hør-skandalesag

Henrik Qvortrup skal være medvært i et mediekritisk radioprogram på Radio24syv, selv om han er en af de 12 sigtede i Se og Hør-sagen, der omhandler overvågning af kendte menneskers kreditkort.

Selv lægger Henrik Qvortrup vægt på, at han ikke er tiltalt i sagen, og at han kan gå kritisk til de danske medier, da han står uden for den etablerede mediebranche.

- Meget kan man beskylde mig for, men ikke for at være pot og pande med den etablerede del af den danske mediebranche, og det er måske i virkeligheden det, der er brug for, når der skal laves et mediemagasin, siger han og påpeger, at han på den måde ikke skal pleje egne interesser, og derfor kan udtale sig mere frit.

Henrik Qvortup skal være vært på programmet Q & A sammen med Mikkel Andersson, der har stiftet det satiriske magasin RokokoPosten.

Tidligere har Henrik Qvortrup været chefredaktør på Se og Hør og arbejdet som politisk kommentator på TV 2. Han forlod sit job hos TV 2, da Se og Hør-sagen kom frem i 2014.

Siden da har han været politisk kommentator på Metroxpress og har sit eget politiske talkshow på tv-kanalen DK4.

Hos Radio24syv lægger man vægt på, at Henrik Qvortrup hverken er tiltalt eller dømt i sagen.

- Radio24syv kan grundlæggende godt lide det kontroversielle. Og Henrik Qvortrup er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

- Han er ikke dømt endnu. Hvis der opstår habilitetsproblemer i forhold til Qvortrups rolle i sagen, når den går i gang, så er Mikkel Andersson der til at stille de ubehagelige spørgsmål, siger programchef Mads Brügger til fagbladet Journalisten.

12 personer er sammen med Aller Media sigtet i Se og Hør-sagen. En af de sigtede er en it-medarbejder - kendt som tys-tys-kilden - som blandt andet er mistænkt for at have udnyttet sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Oplysningerne skal han have sendt videre til ugebladet mod betaling.

Programmet Q & A bliver sendt for første gang den 10. juli.

/ritzau/