Finaleplads gør Roger Federer til verdensetter

Sport
Tennisstjernen Roger Federer er tilbage på førstepladsen på verdensranglisten efter en sejr i semifinalen ved en ATP-turnering. (Foto: Foto: Thomas Kienzle/AFP)

Roger Federer spillede sig lørdag i finalen ved ATP-turneringen i Stuttgart med en 2-1 sejr over Nick Kyrgios.

Roger Federer spillede sig lørdag i finalen ved ATP-turneringen Mercedes Cup i Stuttgart, og det bragte schweizeren tilbage som verdensetter.

Australske Nick Kyrgios blev slået 2-1 med sætcifrene 6-7, 6-2, 7-6, og så kunne Federer fejre førstepladsen på verdensranglisten igen, efter at han mistede den til spanske Rafael Nadal 2. april.

Med finalepladsen i Stuttgart vil Federer være tilbage som nummer ét, når den næste rangliste offentliggøres, og han vil dermed tage førstepladsen tilbage fra Nadal.

Det er sjette gang i karrieren, at Federer sætter sig på førstepladsen på verdensranglisten, og den kommende mandag indleder han dermed sin uge nummer 310 som verdensetter.

Federer, der sprang grussæsonen over og har holdt turneringspause i flere måneder, tabte første sæt til australieren i en tiebreak.

Det slog dog ikke schweizeren ud, og han vandt det efterfølgende sæt overbevisende med 6-2.

Tredje sæt blev akkurat så spændende som det første, og de to måtte igen ud i en tiebreak. Her var Federer stærkest og vandt med 7-5, og dermed vandt han kampen.

I søndagens finalen møder Federer canadieren Milos Raonic, der er seedet som nummer syv i turneringen.

Her kan topseedede Federer sikre sig karrierens turneringssejr nummer 98.
/ritzau/