Fem anholdt efter kniv-drama i nat

Krimi
Fem mænd er blevet anholdt i forbindelse med et knivstikkeri, hvor to mænd er blevet stukket, på en adresse i Barde i Vestjylland. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Nabo blev formentlig et tilfældigt offer for knivstik mandag aften. Fire mænd og en kvinde er anholdt i sagen.

Det er muligvis en ubetalt narkogæld, som mandag aften førte til et knivstikkeri på en adresse i Barde ved Videbæk vest for Herning.

To mænd blev stukket ned i et privat hjem, men ingen af dem har været i livsfare.

Siden er fire mænd og en kvinde blevet anholdt og sigtet i sagen. Det oplyser politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Henning Præstegaard.

- Vi har endnu ikke fået motivet helt på plads. Vi kender dog flere af parterne i forvejen i narkosammenhæng. Vi kan derfor ikke udelukke, at det måske drejer sig om en narkogæld af en slags, siger han.

Politiet fik anmeldelse om knivstikkeriet klokken 23.30, da en af de to tilskadekomne slog alarm.

De to mænd, som blev ramt af knivstik, er 37 år og 53 år. De kommer begge fra lokalområdet, og en af dem var muligvis et tilfældigt offer.

- Den ene af de to er en nabo, som er på besøg i huset på den pågældende adresse. Han ved slet ikke noget om det her, siger Henning Præstegaard.

- Den anden mand har vi endnu ikke kunnet afhøre, fordi han fortsat bliver behandlet på sygehuset, siger politikommissæren omkring klokken 9.30 tirsdag.

Begge mænd blev bragt til skadestuen i Herning.

Kort efter anmeldelsen om knivstikkeriet blev fem personer anholdt. Der er tale om fire mænd og en kvinde, som alle vil blive sigtet for grov vold.

De anholdte er mellem 26 og 42 år. De er også alle fra lokalområdet.

I løbet af efterforskningen har politiet fundet flere slag- og stikvåben. Våbnene er fundet både i en bil, som de fem anholdte personer sad i, og på personernes rute væk fra gerningsstedet.

Der er også blevet fundet andre genstande af interesse.

De fem anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af tirsdagen. Det vil formentlig ske omkring klokken 12.

Ingen af dem har i løbet af afhøringer haft lyst til at fortælle politiet noget om episoden.

/ritzau/