Fagforening misbruges i mystisk brev: Send penge eller min datter dør!

Tiggerbrevet, der i disse dage florerer i Sønderjylland. (Foto: Foto: HK Sydjylland)

Et falsk logo for HK Kommunal indgår flere gange i det tiggerbrev, der i disse dage bliver lagt i postkasser hos borgere i Sønderjylland. Smid det ud, lyder det fra politiet, mens man hos HK Sydjylland er kede af at blive inddraget i bedrageriforsøget.

"Med oprigtighed og tårer i øjnene."

Sådan lyder de indledende ord i det fupbrev, som en række borgere i flere sønderjyske byer har fundet i deres postkasser.

I det mystiske brev fremgår det, at afsenderen er en kvinde, hvis 10-årige datter snart dør, hvis hun ikke får en operation til 25.000 dollars.

Hvor det kniber for afsenderen med at beherske det skrevne ord, så er der i brevet skruet så meget op for patos, at man som modtager let kan frembringe et indre syn af den desperate kvinde og det halvdøde barn.

I brevet opfordres modtageren på det kraftigste til at sætte penge ind på et kontonummer, så den dyre operation kan blive til virkelighed.

Læs hele brevet her:

Klik for fuld størrelse. Foto: HK Sydjylland

En kuriøs detalje er, at et gammelt logo fra HK Kommunal er placeret tre forskellige steder på brevet. Et eksemplar er brevet er blevet indleveret hos HK Sydjylland i Rødekro, hvor man er kede af at blive brugt i det følelsesladede bedrageriforsøg.

- Selv om vi i HK selvfølgelig er kede af at blive brugt i et bedrageriforsøg, er det meget værre for de intetanende brevmodtagere, hvis det lykkes for svindlerne at lokke penge ud af dem, siger Vivi Rasmussen Hvid, der er Faglig Chef ved HK Sydjylland.

Syd- og Sønderjyllands Politi har fået flere henvendelser fra borgere, der har modtaget det falske tiggerbrev.

- Folk skal bare smide brevet væk, men vi ser desværre, at der er nogen, der hopper på den, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck til JydskeVestkysten.

Man kan kun gisne om, hvorfor de ukendte afsendere har valgt at bruge et falsk logo for HK Kommunal. Vivi Rasmussen Hvid forklarer, at man hos HK aldrig ville henvende sig til borgere i sådan et brev.

- HK Sydjylland i Rødekro har netop fået indleveret et eksemplar af brevet. Logoet på brevet ligner HK's uden at være helt det samme, men HK ville aldrig henvende sig til borgerne på den måde. Desværre er svindlerne skjult af anonymitet, så vi har ikke nogen mulighed for at stoppe dem.