EU affejer klage over forbud mod tredjepartsejerskab
Den argentinske angriber Carlos Tévez var tidligere i karrieren delvist ejet af en investor. Foto: Str/arkiv/AFP
En investeringsfond har fået afvist en klage til EU over forbuddet mod tredjepartsejerskab af fodboldspillere.

Det forbliver ulovligt for fodboldspillere at være ejet af andre end spillernes pågældende klubber.

EU-Kommissionen har blankt afvist en klage fra den Malta-baserede investeringsfond Doyen.

- Kommissionen har ingen planer om at foretage en dybere undersøgelse af jeres klage, lyder svaret til Doyen fra EU-Kommissionen ifølge nyhedsbureauet AP.

Sammen med den belgiske klub Seraing, som frister en tilværelse i de lavere rækker, havde Doyen klaget over, at forbuddet mod tredjepartsejerskab var i strid med EU's konkurrencelovgivning.

EU afviser dog klagen med henvisning til, at tredjepartsejerskaber vil føre til interessekonflikt mellem klubber, spillere og investorer.

I 2015 sørgede en ny lov fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) for, at det blev ulovligt for fodboldspillere at være ejet af andre end spillernes pågældende klubber.

Det skete i kølvandet på forskellige sager, hvor spillerhandler blev besværliggjort af, at spilleren var helt eller delvist ejet af en investor.

Det var blandt andet tilfældet med den argentinske angriber Carlos Tévez, som efter sit skifte til Corinthians i 2005 var ejet delvist af den brasilianske klub og delvist af Media Sports Investments (MSI), som iraneren Kia Joorabchian stod bag.

Det gav problemer i 2007, da Tévez skulle skifte fra West Ham til Manchester United. MSI og West Ham kunne ikke blive enige om, hvem der skulle have transfersummen, og sagen endte hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Siden oplevede man lignende sager, og det fik Fifa til i samarbejde med Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) at indføre forbuddet.

Man ønskede at beskytte sporten mod, at spillere blev flyttet rundt mellem klubber med økonomisk gevinst for udenforstående for øje.

/ritzau/