Englænder leverer fantomrunde i British Open

Sport
Lørdag var der plads til smil hos Justin Rose, som blot brugte 64 slag på de 18 huller. (Foto: Foto: Paul Ellis/AFP)

Justin Rose tangerede med 64 slag den laveste score i golfbanen Carnousties British Open-historie.

De store kanoner stemplede ind på tredje runde i majorturneringen British Open i golf lørdag.

Tre spillere deler førstepladsen, efter at tredje runde blev spillet færdig, og søndagens sidste slag om at vinde den prestigetunge titel ligner umiddelbart et slag mellem amerikanerne Jordan Spieth, Xander Schauffele og Kevin Kisner.

Vinderen af turneringen i fjor, Jordan Spieth, leverede lørdag en runde i seks slag under banens par på 71 slag, og efter en sløj første runde er Spieth avanceret i den samlede stilling.

Her er der trægt i troppen, da Schauffele gik i fire slag under, og Kisner gik i tre slag under.

Dermed ligger alle tre amerikanere i samlet ni slag under par, inden sidste runde spilles søndag.

Lørdag blev også dagen, hvor golflegenden Tiger Woods meldte sig på golfbanen Carnoustie.

Woods var i hopla og gik sin tredje runde i fem slag under par efter at være gået i par torsdag og fredag.

Runden bød på seks birdies og en bogey for amerikaneren, der de senere år har kæmpet for at blive skadefri og komme tilbage til verdenseliten.

Bedriften betyder, at Woods inden søndag ligger på en delt sjetteplads med fem salg under par, og det 42-årige golfikon kan øjne en topplacering søndag, hvis det hele flasker sig.

I det hele taget kan det blive en hed søndag i Skotland.

Efter de tre førende spillere følger Kevin Chappel fra USA med samlet syv slag under, og den formstærke Francesco Molinari fra Italien spillede sig også ind i topfeltet med en dag i seks slag under par. Det bragte ham på femtepladsen med samlet seks slag under.

Sammen med Tiger Woods og yderligere fem andre spiller ligger også nordirske Rory McIlroy med samlet fem slag under.

Han måtte dog se tredje runde blive en anelse punkteret, da han på de tre sidste huller leverede to bogeys. I alt lavede han fire bogeys lørdag samt fem birdies.

Hverken første eller anden runde af majorturneringen British Open var noget at skrive hjem om for Justin Rose. Men lørdag stemplede den engelske golfspiller for alvor ind med en formidabel runde.

37-årige Rose gik lørdagens runde i 64 slag. Den score tangerer historiens laveste på Carnoustie-banen i British Open-sammenhæng.

Englænderen spillede stort set fejlfrit fra morgenstunden. Han blev noteret for syv birdies og ingen bogeys på de 18 huller og gik syv slag under par.

Desværre for Rose var han tre slag over par forud for tredje runde, og derfor er Rose delt nummer 13 i fire slag under samlet.

Thorbjørn Olesen er eneste tilbageværende dansker, efter at 17-årige Nicolai Højgaard fredag ikke klarede cuttet.

Efter sin tredje runde i træk i et slag under par kan Thorbjørn Olesen med endnu en stabil runde notere sig en delt 20.-plads inden søndag, hvor stort set alt i toppen er åbent.

/ritzau/