Mindst fire betjente stod klar ved indgangen til det cirkustelt, som her til formiddag dannede rammen om Ekstra Bladets debat mellem den drabsdømte Jørgen "Jønke" Nielsen fra Hells Angels og Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.
Debattens arrangører og deltagere er dagen igennem blevet beskyldt for at blåstemple rockerne. Det er blandt andre retsordførerne fra Socialdemokratiet og SF, der har skudt på Peter Skaarup.
Den uofficielle boss for Hells Angels har ikke fået noget honorar for at medvirke. Ekstra Bladet oplyser, at avisen betaler hans færgebillet, brobillet og brændstof, men hans deltagelse har kostet de danske skatteborgere.
Politi bekræfter ekstra-indsats
"Når der er en rocker eller en Morten Storm (tidligere PET-agent, red.), vil der være en ekstra-indsats. Vi går ind og vurderer, hvad der skal til. Skal det være en mandsopdækning? Skal der sweepes (laves sikkerhedstjek, red.)? Eller er det bare en notering om, at de er i området?" siger chefpolitiinspektør Ole Bolvig Hansen fra Bornholms Politi.
Han bekræfter, at der har været en politiindsats i forbindelse med Jønkes tilstedeværelse på øen. Hvor mange mandetimer, der er blevet brugt på selv indsatsen og at planlægge den, vil politiet ikke oplyse.
Men Bornholms Politi har brugt ni måneder på at planlægge indsatsen under Folkemødet på Bornholm, hvor politikere og andre - heriblandt altså den drabsdømte Jønke - i disse dage diskuterer på livet løs.
Politiet vil ikke selv kalde indsatsen en decideret mandsopdækning. Mindst fire betjente patruljerede dog uden for teltet. Om der også var civile betjente til stede, vil politiet heller ikke oplyse.
EB: Helt rimeligt at debat koster polititimer
Poul Madsen, der er ansvarshavende redaktør på Ekstra Bladet mener, at det er helt rimeligt, at debatter som denne koster polititimer.
"Det viser jo bare, at der er behov for, at politiet holder et vågent øje med rockerne," siger han.
Det er tidligere blevet kritiseret, at Jønke fik lov til at holde foredrag på folkeskoler - ifølge rockeren selv var der dog kun tale om en enkelt - og højskoler. Kritikere frygtede, at han ville påvirke de unge i en negativ retning og i værste fald hverve dem til Hells Angels.
Men det er en ganske anden diskussion, mener Ekstra Bladets Poul Madsen.
"Vi er ikke med til at tegne et for lyserødt billede af rockerne. Vi giver Jønke et modspil i form af en retsordfører. Det fik han ikke på skolerne," siger den ansvarshavende redaktør.
Rocker: EB har plaget mig om at komme
Rockeren selv er glad for at få taletid på folkemødet. Ifølge ham har Ekstra Bladet plaget ham om at stille op.
"Det er ikke dumt for mig og min sag at stå og spille bold op ad en politiker. Det er ganske tilfredsstillende," siger Jørgen "Jønke" Nielsen til Avisen.dk.
Han fastholder, at Hells Angels ikke er en bande af organiserede kriminelle til trods for, at kriminelle medlemmer ikke smides ud.
"Vi er en frihedselskende motorcykelklub," siger han og tilføjer:
"Vi kunne ikke drømme om at slå gamle damer ned med støvsugerrør."
DF'er: Det vil jeg ikke blande mig i
Retsordfører Peter Skaarup, der var i ringen med kendis-rockeren, har flere gange på direkte tv klaget over, at politiet har for få ressourcer.
Er det rimeligt, at politiet skal bruge ekstra ressourcer - fire mand høj - på en debat mellem dig og en drabsdømt rocker?
"Det er nok vilkårene. Om det er rimeligt eller ej, kan jeg ikke vurdere. Jeg vil ikke blande mig i politiets afgørelse."
Hvorfor egentlig ikke? Du er jo ikke bleg for at blande dig i situationer, hvor politiet efter din mening har for få ressourcer.
"Politiets opgave er jo at skabe ro og orden. Hvis politiet vurderer, at det kan fremkalde nogle reaktioner, at der er et møde mellem en gangster som Jønke og jeg, og at der derfor er politifolk tilstede, så er det politiets afgørelse. Den vil jeg ikke blande mig i."