Dyredrab i Australien: Hvem slog koalaerne ihjel?

Mange koalaer kom til skade under brandene i Australien. Nu jagter myndighederne gerningsmændene bag et nyt koaladrab. (Foto: Ritzau Scanpix)

Dusinvis af koalaer er fundet døde eller blevet aflivet efter en trærydning i en plantage i den australske delstat Victoria. Nu går myndighederne ind i sagen.

Tusindvis af koalaer har mistet livet i de mange brande, som har hærget Australien de sidste måneder. Nu er de australske myndigheder gået ind i en ny sag, hvor mennesker er skyld i drab på koalaer. 

En 57 hektar stor plantage i Victoria blev i december nærmest klinisk ryddet for blå eukalyptus-træer, som koalaerne lever i og af.

Det har efterladt koalaer til sultedøden i de få efterladte træer, mens andre ifølge øjenvidner er blevet kørt over af bulldozere, som har været med i rydningen. De australske mijlømyndigheder oplyser, at 25 overlevende koalaer måtte aflives. 

En lokal borger i området, Helen Oakley, var den første til at sende en advarsel. På Facebook postede hun en video, hvor hun gjorde opmærksom på, at der lå døde koalaer i plantagen. 

- Der ligger døde koalaer. Mødre med deres små babyer. Australien burde skamme sig. Vi har brug for hjælp, sagde hun. 

Alle procedurer overholdt

Animals Australia, en dyreværnsorganisation, oplyser, at man har sendt mandskab afsted til plantagen i forsøget på at redde så mange koalaer som muligt. 

De australske myndigheder vil nu efterforske sagen for at finde gerningsmændene. Træfældnings-industrien oplyser, at alle dyreværns-procedurer blev overholdt i forbindelse med rydningen, og at man udelukker, at det er plantageejerne, der har brugt bulldozere mens dyrene stadig befandt sig i træerne.  

- Vi støtter dem, der vil efterforske sagen og bruge loven i fuldt omfang til at straffe overtræderne, siger Ross Hampton fra Australian Forest Products Association til avisen The Age.