Low-Fi er et netværk og platform, hvor artister og musikelskere kan mødes om at skabe unikke og intime koncerter i private hjem, haver, gallerier og andre utraditionelle venues.
Siden launch i 2018 har Low-Fi arbejdet på at udvide netværket til at dække hele landet og på trods af corona har tjenesten klaret sig godt.
Så godt at man i sommers valgte at udvide forretningen til Sverige.
- Vi kunne se, at vi i sommeren 2020 havde en rekordsommer i Danmark fordi så mange musikelskere virkelig havde savnet muligheden for at høre livemusik, og der var også en øget bevidsthed om, at artisterne havde haft det virkelig svært under nedlukningen. Så det piblede frem med nye værter og koncerter over hele landet, fortæller stifter Anne Dvinge til Avisen.dk
- De samme dynamikker var i høj grad til stede i Sverige, så vi gik i gang med at onboarde svenske værter og artister i starten af 2021 for at kunne få en flyvende start så snart corona anbefalingerne tillod det...
Billetsalget til koncerter foregår gennem en platform, hvor Low-Fi tager en komission på 15%, samt et ordregebyr. Foto: Low-Fi.
Low-Fi launchede officielt i Sverige i juni og så en øjeblikkelig effekt på omsætningen med en stigning på 68% i forhold til maj måned og over 200% i forhold til juni 2020.
Den svenske respons på Low-Fi har været helt i tråd med tjenestens ambition om at gøre det muligt for helt almindelige mennekser at blive små koncertarrangører. Som en af de svenske værter, Stefan, udtaler: - Jeg sad en lørdag morgen og fik gåsehud over at det her koncept - og jeg vidste at det her det skulle vi være med til.
Indtil videre har over 200 svenske værter og et væld af artister meldt sig til på platformen og der er lagt koncerter op langt ind i 2022.
Udvidelsen til Sverige har også medført en stigende interesse fra et svensk og internationalt investor miljø. Bla. har Low-Fi været inviteret med på Nordic Female Investor Meetup i Malmö og vundet en plads på accellerator forløbet Time to Raise, der drives af bl.a. Microsoft, WeWork og SEB i Stockholm.
Spillestederne er ofte kreative og foregår både i haver, små spillesteder og sågar private stuer. Foto: Low-Fi