Danmarks Indsamling: Så mange millioner blev samlet ind

Kendte tager telefoner i callcentret "Danmarks Indsamling" i Vejle Musikteater. Værterne Lise Rønne, Tine Gøtzsche og Mark Stokholm guidede seerne gennem showet, der havde til formål at samle ind til børn på flugt. (Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix)

Årets Danmarks Indsamling har samlet lidt over ti millioner kroner mere ind end sidste år.

82.104.925 kroner.

Så meget har Danmarks Indsamling samlet ind til børn på flugt, efter at indsamlingen lørdag aften er afsluttet med stort liveshow i Vejle.

Det fortæller formanden for Danmarks Indsamling, Mulle Juul Korsholm, der også er kommunikationsrådgiver for Folkekirkens Nødhjælp.

- Det er fuldkommen fantastisk, og vi har haft et fantastisk liveshow med en god blanding af underholdning og alvor, siger hun.

Til sammenligning har indsamlingen kastet lidt over ti millioner kroner mere ind end sidste år.

Ifølge Mulle Juul Korsholm kan det skyldes indsamlingens tema, som rører mange danskere.

- Rigtig mange danskere kan relatere til børn og er vant til en tryg opvækst. De ved godt hvor vigtigt, det er, at børn får en tryg opvækst, siger hun.

Temaet blev valgt på baggrund af en rapport fra FN, forklarer hun videre.

- Rapporten sagde, at der aldrig har været så mange på flugt. 71 millioner er på flugt, og halvdelen af dem er børn, siger Mulle Juul Korsholm.

Selve indsamlingen er slut, men arbejdet for nødhjælpsarbejderne fortsætter den næste tid.

- Der er 12 organisationer, der tager arbejdshandsker på og skal ud i de 12 projekter i 12 forskellige lande på tre kontinenter og hjælpe børnene, siger hun.

Liveshowet blev sendt på DR1 med Tine Gøtzsche, Lise Rønne og Mark Stokholm som værter.

/ritzau/