Danmark vinder dobbelt EM-bronze i racerunning i Berlin

Sport

Torsdag blev det til bronzemedaljer til Manja Simone Lundgaard Hansen og Lasse Kromann ved EM i para-atletik.

De danske racerunning-atleter fortsatte de gode takter fra onsdag, da det torsdag blev til to danske bronzemedaljer til Manja Simone Lundgaard Hansen og Lasse Kromann.

I alt var otte danske atleter i aktion ved EM i para-atletik i Berlin, oplyser Parasport Danmark i en pressemeddelelse.

Efter formiddagens indledende heat i kvindernes 100 meter racerunning i klasse RR3 var der lagt op til en gyser af en kamp om bronzemedaljen med tre danske løbere i centrum.

De to stærke briter Hannah Dines og Kayleigh Haggo kvalificerede sig til finalen i henholdsvis 18,87 og 18,99 sekunder, mens danskerne Thea Berggren Jørgensen, Manja Simone Lundgaard Hansen og Karla Risum kvalificerede sig i henholdsvis 20,42, 20,43 og 20,46.

De danske kvinder kunne som ventet ikke røre de to briter, og Hannah Dines blev ny europamester i tiden 19,00, mens Kayleigh Haggo tog sølv i 19,46.

Tredjepladsen og dermed bronzemedaljen gik til Manja Simone Lundgaard Hansen efter et flot løb i tiden 20,48.

- Det er så fedt, jeg er så glad. Jeg har bare løbet så godt hele dagen, og i det indledende heat satte jeg personlig rekord, så det kunne bare ikke være bedre, sagde Manja Simone Lundgaard Hansen efter løbet.

Hos herrerne var Lasse Kromann i finalen på 100 meter racerunning i klasse RR3. Her blev det også til en flot tredjeplads og bronzemedalje i tiden 21,10.

/ritzau/