Chefens tilbud til vaskeri-ansatte: Op til fire timers overarbejde 130 km væk

Driftschef i Koncern Service, Thomas Bruus Jensen. (Foto: Foto: Privat/Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix)

Vaskeriarbejdere har fået tilbudt arbejde på et andet vaskeri 130 km væk efter voldsom brand på Holbæk Sygehus. Driftschef erkender, at ikke alle var lige glade for tilbuddet, der betyder overarbejde på grund af transport.

Det har været en hård omgang for medarbejderne i vaskeriet på Holbæk Sygehus, at deres arbejdsplads natten til onsdag blev totalskadet efter en voldsom brand. En brand, der brød ud i vaskeriet, hvor natholdet var i gang.

Vaskeriarbejderne er fortsat chokerede og har fået tilbudt krisehjælp. Specielt de erfarne medarbejdere, der mødte ind onsdag morgen og kunne se, at deres arbejdsplads gennem 20, 30 og 40 år var gået op i røg.

Torsdag morgen har personalegruppen holdt møde med ledelsen, hvor også en sygehuspræst deltog og sørgede for omsorgen til de berørte medarbejdere. På dagsordenen var også de ansattes fremtid. Vaskeriet på Holbæk Sygehus er på grund af branden sat ud af funktion, og det har fået ledelsen i Koncern Service, der står for vaskeriet, til at tage en drastisk beslutning.

De har tilbudt de 40 vaskeriansatte at blive kørt i bus til søster-vaskeriet i Nykøbing Falster, hvor de på den korte bane kan genoptage arbejdet med vaskeriet af uniformer, linned, patientbeklædning til sygehusene i Region Sjælland. En bustur på hele 130 km. Frem og tilbage. Hver dag. 

Løsningen betyder længere arbejdsdage for vaskeriarbejderne på helt op til fire timer ekstra hver dag. Det tager nemlig halvanden til to timer at køre fra Holbæk til Nykøbing. Driftschef i Koncern Service, Thomas Bruus Jensen, erkender, at løsningen ikke er optimal på sigt.

Kompenseres med løn eller afspadsering 

- Vi er meget opmærksomme på, at branden ikke skal gå ud over patienterne. Vi får etableret et treholdsskift på vaskeriet i Nykøbing, der nu får dobbelt så meget at lave. Fra i morgen holder der en bus i Holbæk og kører de ansatte til Nykøbing. Det vil betyde en del overarbejde, men de vil blive kompenseret i form af overtidsbetaling eller afspadsering, siger driftschefen til Avisen.dk.

Thomas Bruus Jensen anerkender, at der blandt personalet ikke var fuldtonet opbakning til ordningen, men han vil gøre meget for at imødekomme de ansattes ønsker i forhold til arbejdstider.

- Det er klart, at nogen tog beskeden bedre end andre. Det kræver jo noget at få en hverdag til at hænge sammen, når der er overarbejde. Men vi er klar til at justere det hen ad vejen, siger Thomas Bruus Jensen, der ikke kan sige noget om, hvor længe busløsningen kommer til at vare.

Uvis fremtid for de ansatte 

Koncern Service er nu ved at overveje, hvad der skal ske på sigt. Om der skal lejes lokaler andre steder eller andet, for der dukker ikke et nyt vaskeri op i Holbæk om 14 dage, pointerer han.

Til Sjællandske Medier har Thomas Bruus Jensen udtalt, at ”ingen ved, om det kan betyde fyringer på sigt”. Men den vending er han ikke meget for at uddybe til Avisen.dk.

- Jeg kan hverken svare ja eller nej til det spørgsmål, siger han.

Politiet er fortsat i gang med at efterforske branden. De mistænker, at branden opstod i en gasdrevet tørretumbler i vaskeriet.