Charm dig frem i livet

Hvis den moderne og veluddannede danske kvinde ville gøre sig lidt til over for andre mennesker, så ville hun komme langt, mener ekspert.

Hvis den moderne og veluddannede danske kvinde ville gøre sig lidt til over for andre mennesker, så ville hun komme langt, mener ekspert.

Hvis du kan lide mig, så kan jeg lide dig. Punktum.

Sådan lyder den korte version af årtiers psykologisk forskning i forholdet mellem mennesker.

Menneskesindet er en kompliceret størrelse, men når det gælder den mekanisme, der afgør, om vi er positivt stemt over for et andet menneske eller ej, er vi overordentlig simpelt indrettede.

Peter Plys-psykologi

Ifølge en af Danmarks førende salgs og serviceeksperter, Leon Birdi, har vi en tendens til at overse, hvor afgørende denne enkle Peter Plys-psykologi rent faktisk er for, om vi får et liv, hvor det hele går forholdsvist nemt, eller om tingene bliver sådan lidt op ad bakke det meste af tiden.

Når du har mere lyst til sex end ham. Læs mere på Q.dk

- Hvis du kan overbevise andre mennesker om, at du kan lide dem, også selv om du i virkeligheden ikke kan, så begynder de at omtale dig bedre over for andre. De spørger dig til råds, ikke fordi du er den klogeste, men fordi de kan lide dig. Og de køber mere af dig, siger han.

Spil for galleriet

Når man tager i betragtning, hvor vigtigt det er, at folk kan lide én, så er det ifølge Leon Birdi slående, så lidt vi danskere anstrenger os for at skabe positive relationer.

Hvilken type er din mand, og hvordan når du ind til ham. Læs mere på Q.dk

- Vi gør os ikke umage. Tænk på amerikanerne. De giver den fuld gas, når de møder én første gang. Danskere lider af en besværlig forestilling om, at det er ’for meget’. Og det står værst til med de danske kvinder, for de bærer generelt rundt på én besværlig forestilling mere om, at ’det skalkomme fra hjertet.’

- Det er da fint, hvis det kommer fra hjertet. Men hvad skulle der være i vejen med at give den gas med det ene formål, at folk kan lide dig? spørger Leon Birdi.

Skru nu op for charmen

- Der går lidt Hollywood i den, når man begynder at lege med sine personlige virkemidler. Men i min verden er der intet i vejen med at ’bullshitte’ en smule. Smile, tage øjenkontakt, give hånden, spørge interesseret, selv om du måske ikke er super interesseret. For det virker! Du skal selvfølgelig kun gøre det 5-10 procent mere, end du ellers vil have gjort, ellers opdager folk, at du anstrenger dig, og så kan det meget nemt komme til at virke omvendt. Hvilket man jo også kender udmærket fra sælgertyper, der kammer over.

Gode råd til den moderne kvinde

Hvis du vil i gang med at lege med dine personlige virkemidler, så skal du ifølge eksperten begå fejl. At turde bevæge sig en smule ud af komfortzonen, blot for at teste hvad der virker, og hvad der ikke virker, er nøglen til succes.

- Lad fantasien få frit spil. Der kan være alle mulige små ting, der virker for netop dig, når du møder andre mennesker. Men du finder aldrig ud af det, hvis du ikke tør prøve noget nyt. Når du øver dig, så er testen altid den andens reaktion. Læg mærke til, hvordan din ændrede adfærd virker ved at aflæse folks små signaler. Hvis du finder noget, der virker, så garanterer jeg, at tiende gang du gør det, så vil det føles helt naturligt og være en del af din nye, tillærte adfærd, siger Leon Birdi.

Slap nu af, kvinde

Specifikt til den moderne, veluddannede, selvudviklede danske kvinde har han følgende råd, hvis hun vil arbejde med at skabe mere sympati omkring sin person:

- Slap nu af, for pokker! Hvis du vil opnå noget hos andre, så er det din udstråling og ikke din uddannelse, der tæller. Du er dejlig, som du er. Hold op med at komplicere alting. Så længe du tror, du er verdens centrum, så kommer du til at tolke situationer fra en indadvendt forsvarsposition. Verden er ikke imod dig, verden er med dig. Og lad være med at lytte til de ugeblade, hvor der står, at du skal slanke dig, løbe hver dag, og bage boller hver uge, slutter Leon Birdi.

Thomas Davidsen, Q.dk, Aller Media