Buschaufføren John tilbage i job med klar besked til voldsmand: "Du kan ikke stoppe mig"

Henter afspiller ...
John Nasir Khan mødte op på job mandag med en klar besked til sin overfaldsmand: Du kan ikke stoppe mig fra at køre bus igen. Foto: Avisen.dk

Historien om et voldsomt overfald på en københavnsk buschauffør rystede mange. Men ikke chaufføren selv. I dag vendte han tilbage til førersædet på bus 5C, og han lader sig ikke skræmme.

Klokken er lidt over fem om morgenen. På garageanlægget i Søborg vakler søvnige chauffører rundt og hilser på hinanden med kaffebægre i hånden. For John Nasir Khan er det en dag med særlige følelser; første arbejdsdag efter det blodige overfald, som blev omtalt i mange medier.

Racistisk overfald

På vej i bus 5C den 22. juli mod Københavns Lufthavn sprang en stor, muskuløs fyr hen imod ham og råbte ham op i hovedet: “You are taking my country. I want to kill all of you”.

John Nasir Khan bad ham om at sætte sig roligt tilbage i bussen ellers ville han tilkalde politiet - og så ramte et kraftigt knytnæveslag ham på næsen, så han kortvarigt mistede bevistheden og blodet fossede ud.

Der var så meget blod, at flere passager troede chaufføren var blevet stukket med en kniv.

- Selvfølgelig er jeg lidt bange. Jeg har stadig ondt, og nogle gange kommer der blod. Men jeg kan ikke sidde derhjemme, siger John Nasir Khan.

Har du snakket med kollegaerne?

- Ja, min chef sagde, at hvis jeg ikke kan køre, så skal jeg ringe.

Også i dag skal John Nasir Khan køre linie 5C og på vej hen imod sin bus, fisker han en lap papir frem fra lommen. Den indeholder en besked, han har skrevet til gerningsmanden:

- Jeg har en besked til ham den fyr, som slog mig, siger John og fisker en seddel op af lommen, som han læser op fra:

- Hvis du ser med nu, har jeg en besked til dig. Jeg hader dig ikke. Folk som dig kan ikke stoppe os i at gøre vores arbejde. Tak.

Den 38-årige overfaldsmand er nu sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste af Københavns Politi.