Borgmester fejrede bryllup i Rådhushallen: Et frynsegode, der skal betales skat af
Anna Mee Allerslev har ikke yderligere kommentarer til historien generelt, men henviser til en opdatering på Facebook. Foto: Erik Refner/Scanpix
Anna Mee Allerslev, der er beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune, burde betale skat af den værdi, som det ville koste at leje et lokale på rådhuset, mener flere skatteeksperter.

Den radikale beskæftigelsesborgmester i København lånte Rådhushallen på Københavns Rådhus til sin private bryllupsreception i juli 2017.

Ifølge Berlingske koster det minimum 65.000 kroner for alle andre at leje Rådhushallen for et dagsarrangement. Avisen har fået en række skatteeksperter til at vurdere, om borgmesteren burde betale skat af beløbet.

- Hvis man låner arbejdsgivers faciliteter eller løsøre, så gælder de almindelige regler for personalegoder, og faciliteterne har naturligvis en værdi, der som udgangspunkt er markedsværdien. Det lyder her, som om der en officiel og kommerciel værdiansættelse på lokalet. En borgmester og en folkevalgt politiker er omfattet af de almindelige regler om personalegoder, siger Niels Sonne, der er statsautoriseret revisor i Deloittes skatteafdeling og specialiseret i skatteforhold, til Berlingske

Niels Sonne bakkes op at Bent Greve, der er professor i Statskundskab ved Roskilde Universitet:

- Sagen er, at det er en form for frynsegode, og frynsegoder er skattepligtige i denne størrelsesorden. Man kan ikke have, at arbejdsgivere kan omdanne løn til frynsegoder og på den måde omgå beskatning. Man kan godt få en lille julegave - men det er meget begrænset. Det er skattepligtig indkomst, siger Bent Greve.

Anna Mee Allerslev har ifølge avisen ikke yderligere kommentarer til historien generelt, men henviser til en opdatering på Facebook.

Personalegoder
  • Et personalegode er et gode, arbejdsgiveren betaler, og som de ansatte kan bruge privat.
  • Værdien af personalegoder sidestilles med løn og skal medregnes til den personlige indkomst.
  • Personalegoder værdiansættes som hovedregel efter markedsværdien.

Kilde: Skat.dk

UDVID