Beboer i højhus: Alt er røg. Vi kan ikke komme ud.

(Foto: Foto: AFP)

- Vi kan ikke forlade vores lejlighed, fordi der er for meget røg i opgangene, hørte jeg nogen råbe.

En af beboerne i højhuset, David Benjamin, siger til BBC, at han og hans kæreste blev vækket af larm fra opgangen og af en nabo, som bankede på deres dør.

- Vi tænkte først, at det var sikrest at blive inde, men vi fik kort efter ordre til at forlade bygningen, siger han og henviser til, at nogle stadig lå og sov på etagerne højere oppe, da han i første omgang lukkede sin hoveddør.

- Men kort tid efter hørte vi advarselsråb nedefra om, at alle skulle ud hurtigt. Vi havde problemer med at komme gennem en branddør, men kom til sidst ned, tilføjer han.

David Benjamin siger, at folk på gaden råbte "spring ikke!, spring ikke!"

- Jeg har helt ærligt ingen idé om, hvorvidt nogen sprang ud for at komme væk, men det vigtigste for mig er, hvorfor brandalarmerne ikke virkede inde i bygningen.

Et øjenvidne siger, at en person, som overværede storbranden i et højhus i London onsdag, greb en baby, som blev kastet ud fra det brændende højhus.

Samira Lamrani siger til Den Britiske Pressesammenslutning, at hun så en kvinde forsøge at redde babyen ved at kaste barnet ned fra et vindue på 9. eller 10. sal i højhuset.

Hun siger, at folk begyndt at vise sig i vinduet og slog desperat på det og skreg. Vinduet kom lidt på klem, og en kvinde gestikulerede, at hun ville kaste et barn, og at nogen måtte gribe det.

- Nogen greb det. En mand løb frem, og det lykkedes ham at gribe barnet, siger Samira Lamrani ifølge AP.

Et andet øjenvidne, Jody Martin, siger til AFP, at han hørte nogen råbe, at folk ikke kunne komme ud fra deres lejligheder.

- Vi kan ikke forlade vores lejlighed, fordi der er for meget røg i opgangene, hørte jeg nogen råbe.

Ifølge avisen The Sun var der enkelte personer, som sprang ud fra deres vinduer eller som klatrede ned ved hjælp af sammenbundne lagner.

Brandfolk oversprøjtede vinduer i lejligheder, hvor der var mennesker, for at få dem nedkølet, så folk kunne opholde sig der og kommunikere med redningsmandskabet.

Branden i den 24 etager høje bygning brød ud før klokken 01.30 natten til onsdag.

/ritzau/