Argentinas præsident ligner en vinder af midtvejsvalg

Argentinas præsident Mauricio Macris (billedet) koalition, Cambiemos, ser ud til at komme styrket ud af søndagens midtvejsvalg, viser de foreløbige resultater. (Foto: Foto: Ho/arkiv/AFP)

En af præsident Macris allierede fører over tidligere præsident Fernandez i kampen om en plads i senatet.

Den argentinske præsident Mauricio Macris koalition, Cambiemos, ser ud til at komme styrket ud af søndagens midtvejsvalg og med bredere mandat til at kunne gennemføre økonomiske reformer.

Det viser de foreløbige resultater ifølge nyhedsbureauet AP.

Nyhedsbureauet noterer samtidig, at det kan blive første gang, siden Macri tiltrådte i 2015, at hans koalition opnår flertal.

Ved valget skal argentinerne vælge 24 af de 72 pladser i senatet og 127 af de 254 pladser i kongressens underhus.

Hidtil har Cambiemos-koalitionen siddet på 87 pladser i kongressen og 15 sæder i senatet.

Foreløbige resultater peger på sejre til den regerende centrum-højre-koalition i de fleste af Argentinas provinser.

Det gælder blandt andet i Buenos Aires, Cordoba, Santa Fe og Mendoza - de fire provinser med de største befolkninger.

Ifølge nyhedsbureauet AFP viser de foreløbige resultater, at Cambiemos-koalitionen fører i 15 af Argentinas 23 provinser.

Med 70 procent af stemmerne talt op ser også tidligere præsident Christina Kirchner ud til at sikre sig en plads i senatet.

Dog tyder meget på, at hun må tage sig til takke med en andenplads, slået af præsident Macris foretrukne kandidat og tidligere uddannelsesminister, Esteban Bullrich.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters står Bullrich til at få 42,9 procent af stemmerne i provinsen Buenos Aires, der er hjemsted for næsten 40 procent af vælgerne.

Et senatssæde til Christina Kirchner vil markere et politisk comeback til den 64-årige Macri-kritiker. Det vil også garantere hende parlamentarisk immunitet mod en række beskyldninger om korruption.

Kirchner var præsident i Argentina fra 2007 til 2015.

Ifølge Argentinas valgkommission endte søndagens valgdeltagelse på 78 procent.

Meningsmålinger havde på forhånd spået, at præsidentens regerende koalition havde gode chancer for at øge antallet af sine pladser i både senatet og kongressen.

Koalitionen består af konservative partier, centrum-højre-partier og de socialliberale fra Unión Cívica Radical.

/ritzau/