Rosenholm Slot har i flere hundrede år været i adelsslægten Rosenkrantz' besiddelse, og der er roser i familiens våbenskjold.
LÆS OGSÅ: Restaurant går konkurs efter 17 år
Der skal ikke meget tankevirksomhed til at opdage, at noget blomstrende går igen, når det drejer sig om slottet nord for Hornslet.
Nu drømmer slottets ejere om at udnytte den ikoniske blomst til at skabe en ny attraktion.
- Selvfølgelig er roser oplagte. Rosen er jo fantastisk og en flot blomst, som folk kan samles om, siger direktør for Rosenholmfonden Boris Christopher Rosenholm til TV2 Østjylland.
Derfor havde han fredag samlet en gruppe personer, der skal være med til at føre visionen ud i livet. Blandt dem var designeren Jim Lyngvild, der er nær ven af Boris Rosenkrantz.
Mens direktøren understreger, at der er tale om en idé på tegnebrættet, melder Lyngvild mere bombastisk ud.
"VI SKAL SKABE NORDEUROPAS STØRSTE ROSENPARK", skriver han med versaler i et opslag på Facebook og uddyber:
"Forestil jer at hele slotsholmen og den enorme park blev omdannet til et enormt, blomstrende centrum med vægt på biodiversitet, natur og vildtpleje og ROSER ROSER ROSER".
Jim Lyngvild smider også lige idéen om en "kæmpe legeplads" på bordet i det, han betegner som "en ny mega-attraktion" til glæde for turister, lokalbefolkning og forretningsliv.
Boris Rosenkrantz deler visionen, men understreger, at det på nuværende tidspunkt ikke er mere end det.
- Det er en vision. Vi har ingen planer eller store arkitekttegninger. Vi har holdt mødet i går, og nu starter vi. Så jeg vil ikke dementere Jim Lyngvilds entusiasme, for det er lige præcis det, vi gerne vil, men det er ikke mere konkret end det, siger han.
Ifølge direktøren har Rosenholm befundet sig i en tornerosesøvn, og det er den, han med Jim Lyngvild og de øvrige involveredes hjælp gerne vil vække slottet fra.
- Vi får slottet til at køre rundt med vores julemarked og små arrangementer i parken, forhindringsløbet Concour the Castle, og så har vi rundvisninger. Nu skal vi finde et eller andet, der kan gøre Rosenholm attraktivt igen og udnytte den flotte park, uden at det belaster bygningen, siger han og understreger, at projektet kræver opbakning fra lokalsamfundet.
- Vi tænker stort, men starter i det små. Nu har vi snakket om, hvad der er af muligheder. Der er ikke millioner på kontoen til at etablere en stor rosenpark, og vi har ikke et mandskab på 30 gartnere, så vi har brug for hjælp, siger han.
Og det lægger Jim Lyngvild da heller ikke skjul på.
"Vi har brug for hjælp - for det bliver en vanvittig opgave - nogle der er friske på at give en hånd med", spørger han i sit opslag på Facebook.