Første gang bruger langt de fleste unge kondom. Men ligeså snart recepten på p-piller er udskrevet, så er vejen banet for alverdens kønssygdomme.
Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen, der i weekenden har sat kampagnen 'Kun med Kondom' i gang i nattelivet i 88 kommuner.
"Omkring 90 procent bruger faktisk kondom, når de debuterer seksuelt. Men de hopper så hurtigt væk fra det, når pigerne begynder på p-piller. Og det er derfor, vi ser en stor forekomst af sexsygdomme," siger projektleder Niels Sandø.
Sidste år blev 2.000 færre ramt af sexsygdommene klamydia, kondylomer og gonore i forhold til 2009.
Men der er alligevel god grund til at reklamere for det gode gamle kondom. For sidste år blev i alt 28.000 diagnosticeret med klamydia, mens 22.000 blev behandlet for kønsvorter - eller kondylomer.
Og da klamydia hos omtrent halvdelen af smittede er symptomfri, vurderer Sundhedsstyrelsen, at det reelle smitteantal sidste år lå på 50.000 personer.
"Nogle af dem er så blevet diagnosticeret, og nogle af dem er ikke diagnosticeret, så der er altså god grund til at fortsætte det her arbejde. Opgaven er den samme i dag som i går," siger Sandø.
Kampagnen retter sig især mod unge i alderen 16 til 25 år.
Og i de mange deltagende kommuner bliver der delt kondomer og foldere ude på diskoteker og barer i nattelivet.
"Vi har ekstra fokus på dem mellem 18 til 22 år, for det er dem, der i allerhøjeste grad bliver ramt af de her sexsygdomme," siger Niels Sandø.
Læs mere om kampagnen. Kun med Kondom på Facebook