Ulve er gået i fotofælder: Ingen ved, hvor de er
Tre gange inden for den seneste halvanden måned er der med sikkerhed konstateret ulve i Slesvig- Holsten. Ingen ved, hvor ulvene er henne nu, men det er langt fra givet, at de er draget mod nord til Danmark. På billedet ses den danske ulvefamilie, der her er fanget af et vildtkamera ved Ulfborg i august. Foto: Ulvetracking.dk/Scanpix
Myndighederne har siden juli i tre tilfælde konstateret ulve i Nordtyskland. Ingen ved, hvor de er nu.

Myndighederne i Slesvig-Holsten har inden for den seneste halvanden måned med sikkerhed registreret ulve ved tre tilfælde.

Det er ikke klart, om det er tre forskellige ulve, men noget tyder på, at der i hvert fald er mindst to.

En ulv blev fotograferet i en fotofælde 31. juli nær Weede i det sydøstlige Slesvig-Holsten, skriver avisen Lübecker Nachrichten, der også fortæller om de to øvrige tilfælde.

31. august blev en ulv, der ser anderledes ud, filmet i en anden fotofælde i Plön nær Neumünster.

I mellemtiden er der konstateret ulve-dna på resterne af et rådyr - også nær Weede.

Det er ikke klart, hvor ulvene er henne nu. Selv om Slesvig-Holsten er lige på den sydlige del af den dansk-tyske grænse, er der ingen, der siger, at de er draget videre til Danmark.

- Vi ved det ikke. De kan også være taget sydpå, hvor de kom fra, siger Jens Uwe Matzen til Ritzau.

Han er Slesvig-Holstens såkaldte ulvekoordinator for delstatsmyndighederne i Kiel.

Matzen siger, at han har 70 personer rundt om i Slesvig-Holsten til at hjælpe sig, både med iagttagelser og med anmeldelser om dyr, som kan være angrebet af ulve.

Desuden er der meget informationsarbejde.

De tre seneste tilfælde af ulve er 37. 38 og 39. gang, at der med sikkerhed er konstateret ulve i Slesvig-Holsten siden 2013.

Det menes, at ulve, der er i Danmark, er kommet over grænsen fra Tyskland, men i Nordtyskland er der ingen ulve, der lever fast, siger Jens Uwe Matzen.

- I hvert fald ikke så vidt vi ved. De ulve, vi ser, er på gennemrejse. De tager nordpå eller sydpå igen, siger han.

- De bryder sig næppe om forholdene. Her er sparsomt med skov, og vi har tre store motorveje, der skærer igennem Slesvig-Holsten.

Siden 2013 er der registreret 84 angreb på husdyr i delstaten. Jens Uwe Matzen mener dog, at 70 procent af angrebene kan tilskrives hunde.

Ifølge Lübecker Nachrichten lever der anslået mellem 120 og 130 vilde, voksne ulve i Tyskland.

/ritzau/